ΑΘΗΝΑ
23:05
|
21.05.2024

Το Ανώτατο δικαστήριο της Ρωσικής Ομοσπονδίας απεφάνθη υπέρ της κατάργησης του αντιπολιτευόμενου κόμματος “Η Ρωσία του μέλλοντος” του Αλεξέι Ναβάλνι, όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS. […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ανώτατο δικαστήριο της Ρωσικής Ομοσπονδίας απεφάνθη υπέρ της κατάργησης του αντιπολιτευόμενου κόμματος “Η Ρωσία του μέλλοντος” του Αλεξέι Ναβάλνι, όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS.

“Το Δικαστήριο ανταποκρίθηκε στο αίτημα του υπουργείου Δικαιοσύνης για την κατάργηση του πολιτικού κόμματος ‘Η Ρωσία του μέλλοντος’”, ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του Ανώτατου δικαστηρίου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ρωσίας η νομική κατοχύρωση της ονομασίας του κόμματος “Η Ρωσία του μέλλοντος” δεν είναι εφικτή καθώς χρησιμοποιείται ήδη από άλλη πολιτική οργάνωση.

Από το 2012 ο Αλεξέι Ναβάλνι έχει επιχειρήσει να κατοχυρώσει την ονομασία του δικού του κόμματος προκειμένου να μπορεί να συμμετέχει στις εκλογές. Κατά περιόδους κατέθεσε τις ακόλουθες τρεις διαφορετικές ονομασίες: “Λαϊκή συμμαχία”, “Κόμμα προόδου” και “η Ρωσία του μέλλοντος”. Και οι τρεις προτάσεις έχουν απορριφθεί από το ρωσικό υπουργείο Δικαιοσύνης. |

Σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα “Νοβάγια Γκαζέτα” (Novaya Gazeta) δύο φορές ο αντιπολιτευόμενος στον Πούτιν, Ναβάλνι, έχασε από ανταγωνιστές του την κατοχύρωση του ονόματος του κόμματος και όλες τις υπόλοιπες ηττήθηκε από τη γραφειοκρατία.  

Πηγές: ΑΜΠΕ, TASS, Novaya Gazeta

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο πρόεδρος Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ «απορρίπτουν βασικά» τη σημερινή ανακοίνωση του εισαγγελέα του ΔΠΔ Καρίμ Χαν σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Ποικιλία αντιδράσεων στην Ευρώπη.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα