ΑΘΗΝΑ
03:02
|
27.04.2024
"Ξαφνικά αρρώστησαν με το που θα έρθει ο Ρώσος πρωθυπουργός" αναφέρει πηγή κοντά σε εκκλησιαστικούς κύκλους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πηγή κοντά στους εκκλησιαστικούς κύκλους υποστηρίζει ότι η επικείμενη ανεπίσημη επίσκεψη του Ρώσου πρωθυπουργού, Μιχαήλ Μισούστιν στο Άγιον Όρος έχει προκαλέσει αναστάτωση και ανησυχία σε κάποιους εκκλησιαστικούς και πολιτικούς κύκλους που εναντιώνονται στη ρωσική παρουσία στην Ελλάδα, προσπαθώντας να βάλουν σε καραντίνα το Άγιον Όρος με πρόσχημα την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού, αναφέρουν ρωσικά κρατικά πρακτορεία αλλά και το Sputnik.

Σημειώνεται ότι ο Ρώσος Πρωθυπουργός, Μιχαήλ Μισούστιν, μεταβαίνει την Πέμπτη, στο Άγιον Όρος και συγκεκριμένα στις Καρυές όπου αναμένεται να πραγματοποιήσει συνάντηση με την αγιορείτικη ηγεσία.

Ο Μιχαήλ Μισούστιν θα καταλύσει στην Ιερά Μονή Παντελεήμονος, όπου εορτάζεται η μνήμη του Αγίου Σιλουάνου του Αθωνίτη και όπου διαμένουν, κυρίως, μοναχοί ρωσικής καταγωγής.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη υψηλόβαθμου Ρώσου αξιωματούχου στο Άγιον Όρος, μετά τη διάρρηξη των σχέσεων μεταξύ της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και του Πατριαρχείου τον Οκτώβριο του 2018 εξαιτίας της αναγνώρισης της σχισματικής εκκλησίας της Ουκρανίας. 

Ταυτόχρονα λοιπόν, με την δημοσίευση της είδησης για την επερχόμενη επίσκεψη Μισούστιν στο Άγιον όρος, άρχισαν να κυκλοφορούν διάφορα δημοσιεύματα στα ελληνικά μέσα σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στον Άθω και τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η κοινότητα του Αγίου Όρους.

Τη Δευτέρα, το blog “Φως Φαναριού”, που αντικατοπτρίζει τις θέσεις του Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης, δημοσίευσε σημείωμα με τίτλο “Κλείστε το Άγιο Όρος για τους προσκυνητές εξαιτίας της πανδημίας κορονοϊού”.

Στο σημείωμα αναφέρεται ότι η μονή του Αγίου Παύλου έχει ανακοινώσει πως σταματά να δέχεται πιστούς έως τις 27 Σεπτεμβρίου εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Ωστόσο, ρωσικά κρατικά πρακτορεία αντικρούουν την κρισιμότητα της κατάστασης, ενώ πηγή στο sputnik αναφέρει ότι υπάρχει μόνο ένας ασθενής με κορονοϊό στο Άγιον Όρος.

“Ξαφνικά αρρώστησαν, με το που θα έρθει ο Ρώσος πρωθυπουργός. Κάποιοι κύκλοι ανησυχούν για τη ρωσική παρουσία στην Ελλάδα, ανησυχούν για την επίσκεψη αυτή, ειδικά εν αναμονή της επίσκεψης στην Ελλάδα του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο” σχολιάζει η πηγή, διαψεύδοντας τις αναφορές που ήθελαν τον Πομπέο να επισκέπτεται κι αυτός το Άγιον Όρος.

“Προσπαθούν να κλείσουν το Άγιο Όρος για πολιτικούς λόγους. Τώρα δίνουν διαμονητήριο κάθε μέρα χωρίς κανένα πρόβλημα. Δεν μπορεί να υπάρξουν κρούσματα αν οι επισκέπτες κάνουν τεστ πριν έρθουν” τονίζει χαρακτηριστικά η πηγή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα