ΑΘΗΝΑ
12:40
|
20.04.2024

Ο Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας δεν ήταν τελικά έργο, αλλά “προσομοίωση” και κατ’ ομολογία του δήμαρχου Κώστα Μπακογιάννη, “βγήκε και δεν βγήκε”. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας δεν ήταν τελικά έργο, αλλά “προσομοίωση” και κατ’ ομολογία του δήμαρχου Κώστα Μπακογιάννη, “βγήκε και δεν βγήκε”.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ ο κ. Μπακογιάννης παραδέχθηκε πως ό,τι συνέβη στην οδό Πανεπιστημίου ήταν ένα πιλοτικό τεστ, αξίας δύο εκατομμυρίων ευρώ, που μάλλον δεν πέτυχε, αφού προανήγγειλε νέα έργα.

“Ο Μεγάλος Περίπατος βγήκε και δεν βγήκε. Αυτή είναι η ειλικρινής απάντηση. Αλλά αυτή ήταν και η λογική του έργου. Ήταν να ‘τρέξεις’ μια προσαρμογή, μια προσομοίωση”, είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αθηναίων, προαναγγέλλοντας νέες αλλαγές στην Πανεπιστημίου.”Θα γίνει μια νέα διαμόρφωση ολόκληρης της Πανεπιστημίου. Καινούργια πεζοδρόμια, καινούργια όλα! Ξεχάστε την Πανεπιστημίου που ξέρετε. […] Πάμε να αλλάξουμε την πόλη. Αυτό είναι το έργο που θα παρουσιαστεί πολύ σύντομα”, πρόσθεσε και σχολίασε: “Έχω φάει πάρα πολύ μεγάλο ξύλο για τον Μεγάλο Περίπατο. Δεν σας κρύβω ότι το περίμενα”.

Ο Κώστας Μπακογιάννης υποστήριξε ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι ανάπλαση το βάψιμο του οδοστρώματος ή να βάλεις μία ζαρντινιέρα: “Έπρεπε όμως να βρούμε έναν πρόχειρο τρόπο και κυρίως προσωρινό για να τραβήξουμε τις γραμμές του έργου, να ζωγραφίζεις δηλαδή πριν αρχίζεις να σκάβεις», εξήγησε δικαιολογώντας τις ζαρντινιέρες με τους Ουασιγκτόνιες και τα αμάραντα σήμερα χόρτα.

Πρόβλημα, όμως, παρουσιάστηκε σε ένα ακόμα έργο της δημαρχίας Μπακογιάννη. Εδώ και πολύ καιρό το γκαζόν στο νέο σιντριβάνι της Ομόνοιας είναι κίτρινο: “Σχετικά με το γκαζόν στην Ομόνοια κάποια στιγμή ήρθε μια κάμπια και άρχισε να το σκοτώνει, να το καταστρέφει. Το αποτέλεσμα είναι ότι κιτρίνισε το γκαζόν”.

Μια αναλογία του κόστους-πειράματος του κ. Μπακογιάννη έδωσε με ανάρτησή του στο Twitter ο γιατρός Παναγιώτης Παπανικολάου από την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας. Εξηγεί πως τα δύο εκατομμύρια ευρώ που δαπανήθηκαν σε ένα “πείραμα” θα δημιουργούσαν με επιτυχία 20 κλίνες στις περιζήτητες λόγω κορονοϊού Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.




Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα