ΑΘΗΝΑ
01:04
|
25.04.2024
Όπως ανακοίνωσε το νοσοκομείο, η κατάσταση της υγείας του έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Αλεξέι Ναβάλνι πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο Charite του Βερολίνου, όπου νοσηλεύταν από τις 22 Αυγούστου, μετά τη διακομιδή του από τη Σιβηρία.

Όπως ανακοίνωσε το νοσοκομείο, η κατάσταση της υγείας του έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο. Ο ίδιος ο Ναβάλνι δημοσίευσε φωτογραφία στην οποία στέκεται όρθιος χωρίς βοήθεια, σημειώνοντας ότι οι γιατροί του έδωσαν πολλές πιθανότητες να αναρρώσει πλήρως.

Στην ανακοίνωση του νοσοκομείου αναφέρεται ότι “με βάση την πρόοδο του ασθενούς και τη σημερινή κατάστασή του, οι θεράποντες ιατροί πιστεύουν ότι είναι πιθανή η πλήρης ανάρρωση. Παρόλα αυτά, είναι ακόμη νωρίς για να εκτιμηθούν οι μακροπρόθεσμες συνέπειες της σοβαρής δηλητηρίασής του”.

Σε χθεσινή του ανάρτηση στο Instagram, ο Ναβάλνι ειρωνεύτηκε τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι ο Ναβάλνι δηλητηριάστηκε μόνος του. Αυτό συνέβη, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Le Monde, στις 14 Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας των προέδρων της Ρωσίας και της Γαλλίας. Ο Πούτιν περιέγραψε τον Ναβάλντι στον Εμανουέλ Μακρόν ως έναν “ταραξία του Ίντερνετ που έχει και στο παρελθόν προφασιστεί ασθένειες και δηλητηριάσεις”.

“Ο Πούτιν με κατάλαβε γιατί δεν είναι ηλίθιος. Ενώ εγώ, όντας ηλίθιος, πέρασα 18 μέρες σε κώμα και στο τέλος απέτυχα στον σκοπό μου. Η προβοκάτσια απέτυχε”.

Με πληροφορίες από BBC World.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα