ΑΘΗΝΑ
16:45
|
09.05.2024
Οι αυτοκινητοβιομηχανίες ζητούν την ακύρωση του επιπλέον φόρου 25% στα ανταλλακτικά που εισάγονται από την Κίνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Tesla, η Volvo, η Ford and η Mercedes-Benz κατέθεσαν αγωγές εναντίον της κυβέρνησης Τραμπ επιδιώκοντας την ακύρωση της τεράστιας φορολόγησης που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ στα ανταλλακτικά που εισάγονται από την Κίνα.

Οι αγωγές κατατέθηκαν αυτήν την εβδομάδα στη Νέα Υόρκη και χαρακτηρίζουν την επιπρόσθετη φορολόγηση της τάξης του 25% “αυθαίρετη”, “καταχρηστική” και “καπρίτσιο της κυβέρνησης”.

Η αγωγή της Tesla στρέφεται συγκεκριμένα κατά του υπουργείου Εμπορίου και του Ρόμπερτ Λάιτχιζερ, ο οποίος πέρσι απέρριψε το αίτημα του Έλον Μασκ για εξαίρεση της εταιρείας του από τον επιπρόσθετο φόρο που έχει επιβληθεί σε οθόνες και επεξεργαστές που εισάγονται από την Κίνα.

Η Tesla, εκτός από την ακύρωση του επιπρόσθετου φόρου, ζητά και “αποζημίωση με τόκο” για τα υπερφορολογημένα ανταλλακτικά που έχει ήδη προμηθευτεί.

Η Mercedes-Benz κατηγορεί την κυβέρνηση Τραμπ ότι “επιδιώκει έναν άνευ προηγουμένου, αδικαιολόγητο και ατέρμονο εμπορικό πόλεμο με την Κίνα, που έχει κοστίσει ήδη 500 δισ. δολάρια”.

Η επιπρόσθετη φορολόγηση είναι ένα από τα μέτρα που έχει επιβάλει η Ουάσιγκτον στον ‘πόλεμο’ που έχει ανοίξει με το Πεκίνο με στόχο τη μείωση των εισαγωγών προϊόντων υψηλής τεχνολογίας από την Κίνα.

Αυτή τη στιγμή, η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ανταλλακτικών αυτοκινήτων στον κόσμο και ο βασικός προμηθευτής πολλών αυτοκινητοβιομηχανιών. Η Tesla μάλιστα, έχει ανακοινώσει ότι θα επεκτείνει τη συνεργασία της με την Κίνα, ειδικά από τη στιγμή που η ασιατική χώρα έθεσε συγκεκριμένους στόχους για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε εθνικό επίπεδο.

Με πληροφορίες από TheGuardian.com.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα