ΑΘΗΝΑ
21:29
|
19.04.2024

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας χαρακτήρισε “τρομοκρατική ενέργεια” την επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε εντός της ημέρας κοντά στα πρώην γραφεία της σατιρικής εφημερίδας “Σαρλί […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας χαρακτήρισε “τρομοκρατική ενέργεια” την επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε εντός της ημέρας κοντά στα πρώην γραφεία της σατιρικής εφημερίδας “Σαρλί Εμπντό” (Charlie Hebdo). Από την επίθεση τραυματίστηκαν σοβαρά δύο άτομα.

Ο Ζεράρ Νταρμανέν δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η επίθεση είναι “ξεκάθαρα ενέργεια της ισλαμιστικής τρομοκρατίας”. “Είναι ο δρόμος όπου βρισκόταν το Charlie Hebdo, ο τρόπος δράσης των ισλαμιστών τρομοκρατών, προφανώς, δεν υπάρχουν πολλές αμφιβολίες, είναι μια νέα αιματηρή επίθεση εναντίον της χώρας μας”, εξήγησε.

Ένας άνδρας, πακιστανικής καταγωγής, ο οποίος συνελήφθη στο σημείο της επίθεσης θεωρείται  βασικός ύποπτος της επίθεσης. Τουλάχιστον τέσσερα ακόμα άτομα έχουν συλληφθεί από τις γαλλικές αρχές.Και οι πέντε ύποπτοι είναι ηλικίας από 24 έως 37 ετών.

Τα θύματα – μια γυναίκα και ένας άνδρας που εργάζονται σε εταιρεία τηλεοπτικών παραγωγών – τραυματίστηκαν σοβαρά από όπλο τύπου ματσέτα, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία των Παρισίων. Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ζαν Καστέξ, δήλωσε σε δημοσιογράφους πως η ζωή των θυμάτων δεν κινδυνεύει.

Η επίθεση σημειώθηκε ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη 14 ατόμων που κατηγορούνται για συνέργεια των δύο τζιχαντιστών δραστών της τρομοκρατικής ενέργειας στα γραφεία της εφημερίδας Charlie Hebdo το 2015. Τότε 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Έκτοτε τα γραφεία της σατιρικής εβδομαδιαίας εφημερίδας μετακόμισαν σε άγνωστη διεύθυνση.  

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα