ΑΘΗΝΑ
14:26
|
19.04.2024
Οι μάχες συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα, με την Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν να αναπτύσσουν βαρύ πυροβολικό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 15 ακόμα στρατιώτες του Ναγκόρνο Καραμπάχ σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στις συγκρούσεις με το Αζερμπαϊτζάν, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της αυτονομημένης περιοχής, ανεβάζοντας τον επίσημο συνολικό αριθμό των νεκρών στρατιωτών σε 39.

Οι τραυματίες είναι περισσότεροι από εκατό, ενώ ήδη έχουν χάσει τη ζωή τους στους βομβαρδισμούς και στις ανταλλαγές πυρών πολλοί άμαχοι, στους οποίους προστέθηκαν τη νύχτα πέντε ακόμα άμαχοι Αζέροι και δύο Αρμένιοι.

Το υπουργείο άμυνας του Αζερμπαϊτζάν (δεν έχει ανακοινώσει ακόμα επίσημες απώλειες) κατήγγειλε το πρωι της Δευτέρας ότι αρμενικές δυνάμεις επιτέθηκαν στην πόλη Τέρτερ και απείλησε με άμεσα αντίποινα.

Οι συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν στη περιοχή συνεχίζονται, με τις δύο πλευρές να αναπτύσσουν βαρύ πυροβολικό στην περιοχή.

Πρόκειται για τις σφοδρότερε συγκρούσεις στην περιοχή μετά το 2016, με τον πρόεδρο της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν να προειδοποιεί ότι “βρισκόμαστε στο κατώφλι ενός πολέμου μεγάλης κλίμακας στον Νότιο Καύκασο”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα