ΑΘΗΝΑ
04:20
|
20.04.2024
Αρνητικά βγήκαν τα επαναληπτικά τεστ στα 12 μέλη του πληρώματος που χθες βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο λιμάνι του Πειραιά -πιο συγκεκριμένα στον δεύτερο διεθνή επιβατικό σταθμό κρουαζιέρας Θεμιστοκλής του ΟΛΠ, στην πύλη Ε-12 (πρώην Κανέλλου)- κατέπλευσε στις 05:00 το κρουαζιερόπλοιο ‘Mein Schiff 6’, στο οποίο εντοπίστηκαν 12 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό μεταξύ των μελών του πληρώματος, κατόπιν δειγματοληπτικού ελέγχου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα δεύτερα τεστ που έγιναν στους 12 που βρέθηκαν θετικοί έχουν βγει αρνητικά. Αρνητικά βγήκαν και τα τεστ στα οποία υποβλήθηκαν τα μέλη του πληρώματος από το ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Παρότι οι υπεύθυνοι του ΕΟΔΥ εκτιμούν ότι έχοντας στα χέρια τους τα αρνητικά μοριακά τεστ που έγιναν εν πλω και τα σημερινά αρνητικά rapid tests, η πιθανότητα να είναι κάποιος θετικός είναι απειροελάχιστη, προχώρησαν και σε μοριακό έλεγχο, τα αποτελέσματα του οποίου αναμένονται ώστε να επιβεβαιώσουν ότι οι εργαζόμενοι στο πλοίο δεν είναι φορείς του κορονοϊού.

Παρόλα αυτά, δεν έχει δοθεί ακόμα άδεια απόπλου στο κρουαζιερόπλοιο, καθώς βρίσκεται σε διαδικασία ο έλεγχος των επαφών όλων των επιβατών και του πληρώματος, όπως ορίζει το πρωτόκολλο. Με βάση τις οδηγίες που έχουν δοθεί, από το κρουαζιερόπλοιο στο οποίο επιβαίνουν συνολικά 1588 άνθρωποι, δεν πρόκειται να αποβιβαστεί κανένας, ούτε επιβάτης ούτε μέλος του πληρώματος.

Νωρίτερα, με ανακοίνωσή της, η εταιρεία TUI Cruises, στην οποία ανήκει το κρουαζιερόπλοιο, είχε διαβεβαιώσει ότι κανένα από τα 12 μέλη του πληρώματος του Mein Schiff 6 τα οποία βρέθηκαν αρχικά θετικά στον SARS-CoV-2 δεν παρουσιάζει συμπτώματα.

Η TUI Cruises διαβεβαίωσε επίσης ότι τα δώδεκα μέλη του πληρώματος τέθηκαν σε απομόνωση εντός του πλοίου. Πρόσθεσε δε, ότι χάρη στα μέτρα υγιεινής και τους κανόνες καθαρισμού του σκάφους, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους επισκέπτες και το πλήρωμα.

Πηγή: EfSyn.gr.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα