ΑΘΗΝΑ
14:49
|
26.04.2024
Μια αμερικανική ιστορία ανθρωπιάς και αποκτήνωσης με φόντο το TikTok.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η είδηση ότι ένας 89χρονος ντελιβεράς πίτσας εισέπραξε “πουρμπουάρ 12.000 δολαρίων” χάρη στην καλωσύνη των ξένων και στο TikTok, δημοσιεύθηκε στα media και διαμοιράστηκε στα social media ως μια συγκινητική ανθρώπινη ιστορία.

Είναι η ιστορία του Ντέρλιν Ντόουι από τη Γιούτα, ο οποίος αναγκάστηκε να πιάσει δουλειά ως διανομέας πίτσας σ’ αυτήν την ηλικία επειδή η πενιχρή του σύνταξη δεν επαρκεί για να καλύψει τα έξοδα του μήνα.

Η συγκινητική και ανθρώπινη πλευρά της ιστορίας έχει να κάνει με την κίνηση της οικογένειας Βαλντέζ, τα μέλη της οποίας κάθε φορά που έκαναν παραγγελία πίτσας κι έβλεπαν τον Ντέρλιν στον κατώφλι του σπιτιού τους, ανέβαζαν ένα βίντεο στο TikTok.

Πολύ σύντομα ο Ντέρλιν αγαπήθηκε από τους followers των Βαλντέζ και αγκαλιάστηκε από διάφορες κοινότητες του Tik Tok. Όταν πια η οικογένεια Βαλντέζ πήρε την πρωτοβουλία να διοραγνώσει έναν έρανο στην εφαρμοή υπέρ του ηλικιωμένου ντελιβερά, η υπόθεσή του ήταν αρκετά διάσημη ώστε να συγκεντρωθεί μέσα σε λίγες ώρες το ποσό των 12.069 δολαρίων.

Η απάνθρωπη πλευρά της ιστορίας έχει να κάνει με τη θλιβερή διαπίστωση ότι εν έτει 2020, στην “ισχυρότερη χώρα του κόσμου” ένας 89χρονος πρέπει επί 30 ώρες την εβδομάδα να διανέμει πίτσες για να επιβιώσει.

Ο Ντέρλιν Νιούι δεν είναι η μοναδική τέτοια περίπτωση. Οι ηλικιωμένοι που κατά τη διάρκεια της παραγωγικής τους ζωής αμείβονταν με τον μέσο μισθό, δικαιούνται μια σύνταξη που δεν ξεπερνά τα 1.579 δολάρια τον μήνα. Το ποσό μπορεί να μοιάζει μεγάλο για τα δικά μας δεδομένα, αλλά στις περισσότερες πολιτείες των ΗΠΑ δεν επαρκεί ούτε για να καλύψει τα έξοδα του ενοικίου.

Αρκεί, βέβαια, για να καλύψει τα φορολογικά έξοδα του προέδρου Τραμπ για δύο χρόνια…

Με πληροφορίες από TheGuardian.com.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα