ΑΘΗΝΑ
01:36
|
19.04.2024
Η επιτροπή που επιβλέπει τις τηλεμαχίες θέλει να διεξαχθούν τα δύο εναπομείναντα ντιμπέιτ σε πιο κόσμιο πλαίσιο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η επιτροπή που επιβλέπει τις προεκλογικές τηλεμαχίες των υποψηφίων προέδρων των ΗΠΑ ενημέρωσε ότι θα αλλάξει τους κανονισμούς των ντιμπέιτ προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι δύο εναπομείνασες τηλεοπτικές αναμετρήσεις του Ντόναλντ Τραμπ με τον Τζον Μπάιντεν θα διεξαχθούν σε πιο κόσμιο πλαίσιο.

Μια από τις σκέψεις των υπευθύνων της επιτροπής είναι να ‘κόβεται’ το μικρόφωνο του υποψηφίου που διακόπτε και μιλάει πάνω στον αντίπαλό του, όπως συνέβη πολλές φορές με τους Τραμπ και Μπάιντεν.

Οι αλλαγές στους κανονισμούς κρίθηκαν επιβεβλημένες μετά τις αλγεινές εντυπώσεις που προκάλεσε διεθνώς το πρώτο ντιμπέιτ, με τους υποψηφίους να ρίχνουν το επίπεδο της συζήτησης και να ευτελίζουν την τηλεμαχία ανταλλάσσοντας ύβρεις και προσβολές επιπέδου Δημοτικού σχολείου.

Με δήλωσή της, η επιτροπή δεσμεύτηκε να ανακοινώσει σύντομα τις αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής των επόμενων ντιμπέιτ (το CBS εκτιμά ότι θα δημοσιοποιηθούν εντός των επόμενων 48 ωρών) κι ευχαρίστησε τον συντονιστή Κρις Γουάλας για τον επαγγελματισμό που επέδειξε στη διαχείριση της αψιμαχίας των δύο υποψηφίων προέδρων.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το CBS, τα επιτελεία των δύο υποψηφίων θα ενημερωθούν εγκαίρως για τις αλλαγές των κανονισμών, αλλά δεν θα έχουν δικαίωμα διαπραγμάτευσης.

Οι πρώτες αντιδράσεις

Ο διευθυντής επικοινωνίας του Ντόναλντ Τραμπ, Τιμ Μάρτο, αμφισβήτησε τις προθέσεις της επιτροπής και την αναγκαιότητα της αλλαγής του κανονισμού. Ο άνθρωπος που χαρακτήρισε το πρώτο ντιμπέιτ “ελεύθερη ανταλλαγή ιδεών”, θεωρεί ότι όλα γίνονται “επειδή ο δικός τους σακατεύτηκε χθες το βράδυ”.

Σύμφωνα με τον Μάρτο “Ο πρόεδρος Τραμπ κυριάρχησε στο πρώτο ματς και τώρα ο Τζο Μπάιντεν ‘πιάνει’ τους διαιτητές. Δεν θα έπρεπε ούτε να μετακινούν τα δοκάρια ούτε να αλλάζουν τους αγώνες στα μισά του αγώνα”.

Η Κέιτ Μπέντιγκφελντ, αναπληρώτρια διευθύντρια της προεκλογικής εκστρατείας του Τζο Μπάιντεν διευκρίνισε ότι ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ θα δεχτεί “οποιαδήποτε αλλαγή αποφασίσει να επιβάλει η επιτροπή προκειμένου να χαλιναγωγήσει τη συμπεριφορά του Ντόναλντ Τραμπ”.

Με πληροφορίες από BBC News.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα