ΑΘΗΝΑ
13:12
|
17.05.2024

Ανακαλείται ο διορισμός της πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ελένη Ζαρούλια, ως μετακλητής υπαλλήλου της Βουλής. Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, έκανε την ακόλουθη […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανακαλείται ο διορισμός της πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ελένη Ζαρούλια, ως μετακλητής υπαλλήλου της Βουλής.

Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τον διορισμό της κ. Ζαρούλια: “Βάσει του Κανονισμού της Βουλής, πρώην Πρόεδροι Κοινοβουλευτικών Ομάδων δικαιούνται έναν μετακλητό υπάλληλο της επιλογής τους.  Το δικαίωμα αυτό έληγε με το πέρας της προηγούμενης βουλευτικής περιόδου.  Με τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής της 26ης/2/2019, το δικαίωμα αυτό παρετάθη και κατά την τρέχουσα βουλευτική περίοδο. Είναι αυτονόητο ότι μετά την δικαστική απόφαση της 7ης Οκτωβρίου θα δρομολογηθούν άμεσα οι ενδεδειγμένες τροποποιήσεις στον Κανονισμό της Βουλής.  Εν τω μεταξύ δεν πρόκειται να αναλάβει υπηρεσία και να εκδοθεί πράξη ανάληψης καθηκόντων”. 

Σύμφωνα με πληροφορίες για την ανάκληση του εν λόγω διορισμού παρενέβη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε πέντε ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής για τους συνολικά 68 κατηγορούμενους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα