ΑΘΗΝΑ
16:56
|
26.06.2024
Η δυσφορία του ρωσικού ΥΠΕΞ για τις δηλώσεις Πομπέο δεν χώρεσαν στο αφήγημα της "επιτυχημένης επίσκεψης".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λάβροφ έχει οριστικοποιηθεί για την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου και αναμένεται εντός των ημερών να ανακοινωθεί επισήμως και η ημερομηνία, ωστόσο προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το ακόμη επίσημο εθνικό πρακτορείο της χώρας, συνεχίζει την τακτική της απόκρυψης δηλώσεων που αφορούν ευθέως την Ελλάδα και τα συμφέροντα της, αλλά ενδεχομένως να “ενοχλούν” κάποιους και να “χαλάνε” κάποια από τα κυβερνητικά αφηγήματα.

Για πρώτη φορά η Μόσχα εκδηλώνει τη δυσαρέσκειά της από τις αντιρωσικές δηλώσεις Πομπέο κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Ελλάδα και εκφράζει την σαφή ρωσική ανησυχία για την αύξηση των αμερικανικών στρατιωτικών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα. 

Ωστόσο, όπως μας επεσήμαναν ρωσικές διπλωματικές πηγές, υπάρχει ενόχληση και για το γεγονός ότι η ελληνική πλευρά δεν διέψευσε τη δήλωση του επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ότι οι αμερικανικές στρατιωτικές δραστηριότητες σκοπεύουν στην “αναχαίτιση” της Ρωσίας. 

Όπως σχολίασε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, “Η θέση των ΗΠΑ δεν είναι για μας είδηση. Το ερώτημα για το αν μια τέτοια προσέγγιση ανταποκρίνεται στα συμφέροντα της Αθήνας θα πρέπει να απευθυνθεί φυσικά στην ηγεσία της Ελλάδας”. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα