ΑΘΗΝΑ
03:21
|
27.04.2024

Πριν περίπου ένα μήνα, είχε κάνει το γύρο του κόσμου η περιπέτεια του 65χρονου Παλαιστίνιου αγρότη Κχαϊρι Χανούν, που είχε υποστεί βάναυση μεταχείριση και κεφαλοκλείδωμα […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πριν περίπου ένα μήνα, είχε κάνει το γύρο του κόσμου η περιπέτεια του 65χρονου Παλαιστίνιου αγρότη Κχαϊρι Χανούν, που είχε υποστεί βάναυση μεταχείριση και κεφαλοκλείδωμα από Ισραηλινό στρατιώτη στην Τουλκαρέμ της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, επειδή συμμετείχε σε διαμαρτυρίες για την καταπάτηση της γης του από εποίκους.

Σήμερα, ισραηλινά ΜΜΕ μετέδωσαν πως ο 65χρονος Παλαιστίνιος αγωνιστής καταδικάστηκε την Τετάρτη από ισραηλινό στρατοδικείο σε φυλάκιση ενός μήνα και πρόστιμο 1.000 σέκελ (περίπου 300 δολαρίων) με το πρόσχημα ότι καταγράφηκε να υποκινεί σε κινητοποιήσεις άλλα άτομα μέσω αναρτήσεων σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης!

Η περίπτωσή του Παλαιστίνιου αγρότη είχε δημιουργήσει αίσθηση καθώς ήταν η παλαιστινιακή εκδοχή της κακομεταχείρισης και της ρατσιστκής βίας που υφίστανται συχνά οι Αφροαμερικανοί από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Φωτογραφίες και βίντεο που κυκλοφόρησαν τότε θύμισαν σε όλους το φονικό κεφαλοκλείδωμα που υπέστη τον περασμένο Μάιο ο Αφροαμερικανός Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολις από λευκό αστυνομικό. Οι ομοιότητες άλλωστε ήταν συγκλονιστικές.

Τα ρεπορτάζ των Ισραηλινών ΜΜΕ ανέφεραν πως οι δικαστές έκριναν τον 65χρονο ένοχο για «υποκίνηση» και ανάρτηση συμβόλων…«παράνομης οργάνωσης» σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Τα σύμβολα της…”παράνομης οργάνωσης” δεν ήταν προφανώς άλλα από την Παλαιστινιακή σημαία που κρατούσε, με νύχια και με δόντια, ο αγρότης μέχρι που υπέστη το κεφαλοκλείδωμα…

Σχετικό ρεπορτάζ της ισραηλινής εφημερίδας Χα’άρετζ παραθέτει και ανακοίνωση Ισραηλινών «αστυνομικών συνοριοφυλάκων» κατά την οποία ο Χανούν κατηγορείται πως, «αφού συμμετείχε σε διάφορες ταραχές και ενεργές προκλήσεις», προκάλεσε … «την κατάσταση στην οποία περιήλθε κατά την οποία η αστυνομία έπρεπε να τον ελέγξει ασκώντας βία»!

Οι δικαστές φέρεται πως δικαιολόγησαν την απόφασή τους εκτιμώντας «μετά από έρευνα» πως ο 60χρονος αγρότης «συχνά υποκινούσε τους άλλους στο Διαδίκτυο» σε δράση έναντι των κατοχικών αρχών και πως γι’ αυτό απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βάρος του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα