ΑΘΗΝΑ
11:48
|
07.05.2024
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ καταδίκασε και την οργάνωση των "Proud Boys", για την οποία "δεν ξέρει και πολλά".
TRUMP-RESCATE
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Πέμπτη το απόγευμα ότι καταδικάζει “όλους τους οπαδούς της λευκής υπεροχής”  μετά από τον σάλο που ξέσπασε για τα φιλορατσιστικά σχόλιά του κατά τη διάρκεια της πρώτης τηλεμαχίας του με τον Δημοκρατικού αντίπαλό του Τζο Μπάιντεν.

“Το έχω πει πολλές φορές και επιτρέψτε μου να το ξεκαθαρίσω ξανά, καταδικάζω την KKK, καταδικάζω όλους τους οπαδούς της λευκής υπεροχής, καταδικάζω τα Proud Boys”, δήλωσε ο Τραμπ στον Fox News.

“Δεν ξέρω πολλά για τα Proud Boys, σχεδόν τίποτα, αλλά τους καταδικάζω”, είπε. Κατά τη διάρκεια της πρώτης τηλεμαχίας της Τρίτης με τον Μπάιντεν, ο συντονιστής του διαλόγου Κρις Γουάλας κάλεσε τον Τραμπ να καταδικάσει ρητά τους οπαδούς της λευκής υπεροχής.

Αντ ‘αυτού, ο Τραμπ έδωσε -μέσω συνθήματος- τη στήριξή του στην αποτελούμενη εξ ολοκλήρου από άνδρες ομάδα πολιτοφυλακών Proud Boys λέγοντας ότι θα πρέπει “να κάνει πίσω και να είναι έτοιμη” και ότι το πραγματικό πρόβλημα είναι οι “ακροαριστεροί εξτρεμιστές”.

Τα Proud Boys από πλευράς τους επαίνεσαν τα σχόλια του Τραμπ. “Κάνουμε πίσω και περιμένουμε κύριε”, ανέφερε η ομάδα σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγές: France 24, The Hill

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα