ΑΘΗΝΑ
08:57
|
25.04.2024

Συνάντηση με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε στην Άγκυρα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ. Με ανάρτησή του ο Γενς Στόλτενμπεργκ αναφέρει ότι με τον […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνάντηση με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε στην Άγκυρα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ. Με ανάρτησή του ο Γενς Στόλτενμπεργκ αναφέρει ότι με τον κ. Ερντογάν συζήτησαν “για τον στρατιωτικό μηχανισμό αποτροπής που αναπτύχθηκε από το ΝΑΤΟ για την Ανατολική Μεσόγειο”.

Ειδικότερα, ο γ.γ. της Βορειοατλαντικής συμμαχίας έγραψε στο Twitter: “Καλή συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα για σειρά θεμάτων ασφαλείας. Συζητήσαμε για τον στρατιωτικό μηχανισμό αποτροπής που αναπτύχθηκε από το ΝΑΤΟ για την Ανατολική Μεσόγειο. Σταθερή μου ελπίδα είναι ότι αυτό μπορεί να δημιουργήσει χώρο για διπλωματικές προσπάθειες”.


Νωρίτερα ο κ. Στόλτενμπεργκ είχε συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μελβούτ Τσαβούσογλου. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, η κατάσταση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και οι S-400.

Ο κ. Στόλτενμπεργκ τόνισε την ισχυρή δέσμευση του ΝΑΤΟ στην ασφάλεια της Τουρκίας, αυξάνοντας την αεροπορική του άμυνα κατά των πυραυλικών επιθέσεων από τη Συρία και την αεροπορική και ναυτική παρουσία της Συμμαχίας. Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου συνέχισε την “εμπρηστική” ρητορική του εξαπολύοντας βέλη κατά της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι “κάποιοι σύμμαχοί μας συνέχεια φέρνουν τις διαφορές μας στην ατζέντα του ΝΑΤΟ”, τονίζοντας ότι “η Ελλάδα έστειλε πολεμικά σκάφη στις έρευνες που κάναμε στην υφαλοκρηπίδα μας” και υπογραμμίζοντας ότι παρενέβη το ΝΑΤΟ, καθώς είδε μια πιθανότητα σύγκρουσης.

Αύριο Τρίτη 6 του μηνός ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ θα βρίσκεται στην Αθήνα. Θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ θα ακολουθήσουν δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου.

Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα παραθέσει πρόγευμα εργασίας στον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ. Στο πρόγευμα θα παραβρεθεί και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος. Στο επίκεντρο της συνάντησης, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, θα βρεθεί η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, η διαδικασία διαλογισμού για το μέλλον της Συμμαχίας, καθώς και άλλα ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα