ΑΘΗΝΑ
06:28
|
06.05.2024
"Δεν λιγοψύχησα, αλλά δεν μπορώ και να αγνοήσω τη δικαστική απόφαση" δήλωσε η Αδαμαντία Οικονόμου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Παραμένω πιστή στην πρόταση μου στην οποία προέβη κατά συνείδηση με γνώμονα τους κανόνες δικαίου», απάντησε η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου, στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης των χρυσαυγιτών και στις λεκτικές επιθέσεις που δέχτηκε από τους συνηγόρους υπεράσπισης σχετικά με την πρότασή της για τα ελαφρυντικά.

Σημειώνεται ότι οι συνήγοροι άφησαν αιχμές χθες για “λιγοψυχία” της εισαγγελέως καθώς, αρνήθηκε τη χορήγηση ελαφρυντικού στους περισσότερους κατηγορούμενους.

Παρεμβαίνοντας στη διαδικασία προκειμένου να δώσει διευκρινίσεις για τα όσα ζήτησε επί των ελαφρυντικών, ανέφερε:

“Στη χθεσινή συνεδρίαση δέχτηκα σφοδρή επίθεση από τους συνηγόρους των κατηγορουμένων, παρά το γεγονός ότι η πρόταση μου επί της ενοχής ήταν απαλλακτική για τη διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Άφησαν αιχμές περί λιγοψυχίας και αλλαγής πλεύσης. Για να μην υπάρχουν σκιές. Παραμένω πιστή στην πρόταση μου, στην οποία προέβην κατά συνείδηση με γνώμονα τους κανόνες δικαίου. Ο εισαγγελέας ανεξάρτητα της πρότασής του οφείλει να λαμβάνει υπόψη την απόφαση, να την υιοθετεί και να προτείνει ανάλογα με αυτή. Ήμουν υποχρεωμένη παρά την πρόταση μου να κάνω αυτή την εισήγηση”.

“Η ιστορία θα το γράψει: η εισαγγελική αρχή στη δίκη της Χρυσής Αυγής συνδέθηκε, μέχρι τέλους, με την μαυρίλα της ναζιστικής εγκληματικής βίας. Πρόκειται για στίγμα που εγγράφεται ανεξίτηλα στον πυρήνα του κράτους και θα το ακολουθεί για πάντα” έγραψε στον προσωπικό τους λογαριασμό στο Facebook ο Θανάσης Καμπαγιάννης, λίγα λεπτά μετά την εισήγηση της εισαγγελέως.

Δήλωση της εισαγγελέως από την έδρα στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης όσον αφορά τα ελαφρυντικά: “Μένω πιστή στην…

Posted by Thanasis Kampagiannis on Friday, October 9, 2020

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα