ΑΘΗΝΑ
12:30
|
26.04.2024

Τα περιοριστικά μέτρα λόγω της νόσου Covid-19 αλλά και οι περικοπές στη βοήθεια του βραβευμένου με Νόμπελ Ειρήνης Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος του ΟΗΕ (WFP) έχουν […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα περιοριστικά μέτρα λόγω της νόσου Covid-19 αλλά και οι περικοπές στη βοήθεια του βραβευμένου με Νόμπελ Ειρήνης Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος του ΟΗΕ (WFP) έχουν φέρει στα όρια του λιμού σχεδόν 500.000 πρόσφυγες στην Ουγκάντα.   

Σύμφωνα με στοιχεία της Ολοκληρωμένης Φάσης Ταξινόμησης Επισιτιστικής Ασφάλειας, επίσης γνωστή ως κλίμακα IPC, περισσότεροι από 91.000 άνθρωποι σε 13 προσφυγικούς καταυλισμούς της Ουγκάντας βιώνουν ακραία πείνα, ενώ περισσότεροι από 400.000 πρόσφυγες εκτιμάται ότι βρίσκονται στα όρια μιας επισιτιστικής κρίσης.

Περισσότερα από 135.130 παιδιά υποσιτίζονται και χρειάζονται άμεσα ιατρική βοήθεια. Οι ειδικοί της κλίμακας IPC εκτιμούν ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί εάν υπάρξουν νέες περικοπές στο πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας.  

Τον Απρίλιο ο WFP στην Ουγκάντα ανακοίνωσε περικοπές της τάξης του 30% στη διανομή τροφίμων και μείωση κοινωνικών παροχών σε περισσότερους από 1,4 εκατομμύρια πρόσφυγες από το νότιο Σουδάν, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και το Μπουρούντι.

“Δυστυχώς οι περικοπές συνέπεσαν με την έναρξη της κρίσης της πανδημίας στην Ουγκάντα και η κυβέρνηση επέβαλε αναγκαστικά πολλούς περιορισμούς σε όλους τους προσφυγικούς καταυλισμούς”, δήλωσε ο διευθυντής του WFP στην αφρικανική χώρα, Ελ-Χιντίρ Νταλούμ. Εξήγησε ότι “οι περιορισμοί στις μετακινήσεις εμποδίζουν τους πρόσφυγες να εργάζονται εκτός του καταυλισμού και να έχουν ένα επιπλέον εισόδημα πέρα από τη δική μας βοήθεια”.

Ο WFP δεν αποκλείει να υπάρξει νέα μείωση, τουλάχιστον 10%, στο πρόγραμμα αυτόν τον μήνα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα