ΑΘΗΝΑ
06:21
|
19.05.2024

Απορρίφθηκε η αίτηση του Γιάννη Λαγού για εξαίρεση των μελών του δικαστηρίου για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Μετά από μια τρίωρη διάσκεψη η σύνθεση […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Απορρίφθηκε η αίτηση του Γιάννη Λαγού για εξαίρεση των μελών του δικαστηρίου για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Μετά από μια τρίωρη διάσκεψη η σύνθεση που ορίστηκε να εξετάσει το αίτημα που υπέβαλε ο ευρωβουλευτής ανακοίνωσε την απόφασή της σύμφωνα με την οποία τα επιχειρήματα του αιτούντα δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την έκφραση δυσπιστίας προς το δικαστήριο καθώς κάτι τέτοιο απαιτεί την παράθεση συγκεκριμένων περιστατικών που να έχουν λάβει χώρα στο δικαστήριο και όχι την αντίληψη του αιτούντος για γεγονότα που έγιναν εκτός του δικαστηρίου.

Η πρόεδρος ανακοίνωσε πως απορρίπτεται η αίτηση του Ι. Λαγού, όπως είχε προτείνει νωρίτερα η εισαγγελέας της έδρας. Η πρόεδρος είπε μεταξύ άλλων: «Ο Ιω. Λαγός υποστήριξε ότι παραβιάστηκε το τεκμήριο της αθωότητας του από ΜΜΕ, Πρόεδρο Δημοκρατίας και πολιτικούς. ΤΟ ΕΔΔΑ έχει κρίνει ότι οι δημόσιες δηλώσεις αποτελούν παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας. Πλην όμως αυτές οι δηλώσεις έγιναν εκτός δικαστηρίου. Δεν προέκυψαν πράξεις ή παραλείψεις του δικαστηρίου που να μπορούν να δικαιολογήσουν μεροληψία».

Μετά την απόφαση απόρριψης του αιτήματος Λαγού, ανέβηκε στην έδρα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων  η σύνθεση υπό την κυρία Λεπενιώτη. 

Το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίασή του αύριο στις 11. Η διαδικασία θα ξεκινήσει με την πρόταση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου επί των ποινών. για να προτείνει αύριο επί των ποινών η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα