ΑΘΗΝΑ
08:29
|
19.04.2024
To Iσραήλ κρίνει ότι πρέπει μόνο αυτό να υπερτερεί στρατιωτικά στην περιοχή.
In this Aug. 5, 2019, photo released by the U.S. Air Force, an F-35 fighter jet pilot and crew prepare for a mission at Al-Dhafra Air Base in the United Arab Emirates. A U.S.-brokered deal that saw Israel and the United Arab Emirates begin to open diplomatic ties may end up with Abu Dhabi purchasing advanced American weaponry like the F-35, potentially upending both a longstanding Israeli military edge regionally and the balance of power with Iran. (Staff Sgt. Chris Thornbury/U.S. Air Force via AP)
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά το ισραληλινό μπλόκο στην πώληση των F-35 από τις ΗΠΑ στην Τουρκία, το Ισραήλ διαμηνύει ότι θα αντιταχθεί και στην απόκτηση των F-35 από το Κατάρ, καθώς κρίνει ότι μόνο αυτό πρέπει να υπερτερεί στρατιωτικά στην περιοχή.

Έτσι, ο υπουργός Πληροφοριών του Ισραήλ, Ελί Κοέν, διεμήνυσε την Κυριακή ότι το Ισραήλ θα ζητήσει από τις ΗΠΑ να μην πουλήσουν μαχητικά αεροσκάφη F-35 στο Κατάρ.

“Όσον μας αφορά, η ασφάλεια και η υπεροχή μας στην περιοχή είναι το πιο σημαντικό πράγμα”, δήλωσε προσχημταικά ο κ. Κοέν απαντώντας σε ερώτηση του Ραδιοφώνου των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων για το το εάν το Ισραήλ θα αντιταχθεί στο αίτημα που υπέβαλλε το Κατάρ την προηγούμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ για την απόκτηση F-35.

“Για εμάς, η περιοχή μας δεν έχει γίνει ακόμα Ελβετία”, είπε χαρακτηριστικά, καθώς κρίνει ότι “το Ισραήλ είναι η πιο απειλούμενη χώρα, όχι μόνο στη Μέση Ανατολή αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο” και ως εκ τούτου ” πρέπει να διατηρήσουμε την υπεροχή μας”.

Σημειώνεται ότι το Ισραήλ είναι η μοναδική χώρα στη Μέση Ανατολή που διαθέτει μαχητικά αεροσκάφη F-35 -έχει παραλάβει μέχρι στιγμής 26- και η πρώτη χώρα παγκοσμίως που τα χρησιμοποίησε σε πολεμική επιχείριση τον Μάιο του 2018.

Η αρχική παραγγελία είναι για 50 και θα ακολουθήσει και δεύτερη για 25 ακόμα, σύνολο 75.

Σημειώνεται ότι το Κατάρ έχει απορρίψει την ομαλοποίηση των σχέσεων με το Ισραήλ τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο “δεν μπορεί να είναι η απάντηση” στην ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση και ότι η Ντόχα δεν θα ακολουθήσει τα άλλα αραβικά κράτη του Κόλπου για τη δημιουργία διπλωματικών δεσμών με το Ισραήλ.

Πηγή: tribune.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα