ΑΘΗΝΑ
05:47
|
01.05.2024

Χιλιάδες οικογένειες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους στην επαρχία Χελμάντ του Αφγανιστάν λόγω των σφοδρών νέων συγκρούσεων μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των Ταλιμπάν. Οι μάχες […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χιλιάδες οικογένειες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους στην επαρχία Χελμάντ του Αφγανιστάν λόγω των σφοδρών νέων συγκρούσεων μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των Ταλιμπάν. Οι μάχες ξεκίνησαν πριν από τρεις ημέρες με τις αφγανικές δυνάμεις να έχουν αναπτυχθεί για να υπερασπιστούν την στρατηγικής σημασίας πρωτεύουσα Λασκάρ Γκαχ της Χελμάντ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο BBC εκτιμάται ότι μέχρι στιγμής περίπου 35.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους. Μεγάλα τμήματα της επαρχίας Χελμάντ και του γειτονικού Κανταχάρ έχουν μείνει χωρίς ρεύμα μετά από επίθεση των Ταλιμπάν σε υποσταθμό ηλεκτροδότησης.

Η νέα αναζωπύρωση των συγκρούσεων είναι η πρώτη μετά την έναρξη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων των Ταλιμπάν με την κυβέρνηση του Αφγανιστάν πριν από έναν μήνα.

Οι αφγανικές δυνάμεις μάχονται με την από αέρος υποστήριξη των αμερικανικών δυνάμεων. Οι ΗΠΑ προχώρησαν σε “πολλά στοχευμένα πλήγματα στη Χελμάντ για να υπερασπιστούν τις αφγανικές δυνάμεις” που δέχτηκαν επίθεση από τους Ταλιμπάν, ανέφερε χθες Δευτέρα μέσω του Twitter ο συνταγματάρχης Σόνι Λέγκετ, ο εκπρόσωπος των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν.

Ο στρατηγός Σκοτ Μίλερ, επικεφαλής των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, υποστήριξε ότι οι επιθέσεις αυτές παραβιάζουν τη συμφωνία μεταξύ των ΗΠΑ και των Ταλιμπάν και υπονομεύουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα