ΑΘΗΝΑ
02:14
|
10.05.2024
Η διαδικασία συνεχίζεται σήμερα στις 11:00, με την εισαγγελέα να κάνει την πρότασή της επί των ποινών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σήμερα, Τρίτη 13/10 στις 11:00 και με προεδρεύουσα τη Μαρία Λεπενιώτη θα συνεχιστεί η διαδικασία της δίκης της Χρυσής Αυγής, η οποόια θα καταλήξει σύντομα στην πολυαναμενόμενη ανακοίνωση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τις ποινές στους καταδικασθέντες ναζιστές της εγκληματικής οργάνωσης.

Χθες απορρίφθηκαν τα αιτήματα για αναγνώριση ελαφρυντικών σε όλα τα μέλη της ηγεσίας της Χ.Α. που καταδικάστηκαν για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και στους περισσότερους που συμμετείχαν ως μέλη. Ο Γιάννης Λαγός ζήτησε την εξαίρεση των δικαστών αλλά όχι της εισσαγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου και του αναπληρωτή εισαγγελέα.

Το αίτημα του Λαγού απορρίφθηκε και σήμερα η εισαγγελέας θα κάνει την πρότασή της επί των ποινών. Επ’ αυτής θα έχουν δικαίωμα να τοποθετηθούν οι συνήγοροι υπεράσπισης των καταδικασθέντων χρυσαυγιτών. Όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, η έδρα θα αποσυρθεί σε διάσκεψη και ακολούθως θα ανακοινωθούν οι ποινές κάθειρξης για κάθε κατηγορούμενο.

Το επόμενο κρίσιμο ζήτημα για το δικαστήριο είναι αν θα δοθεί ανασταλτική δύναμη στην έφεση και σε ποιους κατηγορουμένους. Από αυτό θα εξαρτηθεί ποιοι θα οδηγηθούν στη φυλακή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα