ΑΘΗΝΑ
14:22
|
04.05.2024
Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο με φόντο τις τουρκικές προκλήσεις και την επικείμενη επίσκεψη Χάικο Μάας.
ΠτΔ – Διάγγελμα Προεδρικό Μέγαρο, Λευκωσία, Κύπρος Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης απευθύνει διάγγελμα προς τους πολίτες, κατά το οποίο ανακοινώνει τα νέα μέτρα στήριξης των εργαζομένων και της οικονομίας. // PoR – Address Presidential Palace, Lefkosia, Cyprus The President of the Republic, Mr Nicos Anastasiades,.addresses the public announcing the new measures to support the employees and the economy.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης συγκάλεσε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο, σύμφωνα με την ΕΡΤ, λίγο πριν την άφιξη στην Κύπρο του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών, Χάικο Μάας και το Oruc Reis, κινείται εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας στο πλαίσιο της νέας NAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία για έρευνες στην περιοχή.

Στο έκτακτο υπουργικό θα συζητηθούν με τους αρμόδιους υπουργούς τα κορυφαία ζητήματα της αντζέντας της εσωτερικής και της εξωτερικής πολιτικής.

“Θα επαναλάβω προς όλους τους εταίρους: οι νέες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας σε βάρος της Κύπρου, που επεκτείνονται στην Ελλάδα, δεν χωράει αμφιβολία ότι θα πρέπει να δημιουργήσουν κρίση εκτίμησης από πλευράς Ευρωπαίων που ακόμα θεωρούν ότι με τη θωπεία θα υπάρξει υποχώρηση της τουρκικής προκλητικότητας” είχε σημειώσει νωρίτερα, ο κ. Αναστασιάδης αναφερόμενος στις νέες προκλήσεις της Τουρκίας.

Λίγο πριν αναχωρήσει από το Βερολίνο, ο Χάικο Μάας, επανέλαβε στην Άγκυρα ότι πρέπει να σταματήσει τις “προκλήσεις” στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

“Η Άγκυρα πρέπει να σταματήσει να κινείται μεταξύ ύφεσης και κλιμάκωσης, εάν η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για συνομιλίες – όπως έχει επιβεβαιώσει επανειλημμένα” δήλωσε, λίγο πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα