ΑΘΗΝΑ
19:57
|
24.04.2024

Την απαγόρευση των διαφημίσεων που αποθαρρύνουν τους ανθρώπους να εμβολιαστούν εξετάσει η εταιρεία Facebook, προαναγγέλλοντας και μια νέα εκστρατεία ενημέρωσης για τα εμβόλια κατά της […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την απαγόρευση των διαφημίσεων που αποθαρρύνουν τους ανθρώπους να εμβολιαστούν εξετάσει η εταιρεία Facebook, προαναγγέλλοντας και μια νέα εκστρατεία ενημέρωσης για τα εμβόλια κατά της γρίπης.

Η εταιρεία ανέφερε στην ανάρτησή της σε ένα μπλογκ ότι θα επιτρέπονται οι διαφημίσεις που αφορούν νομοσχέδια ή κυβερνητική πολιτική για τα εμβόλια (συμπεριλαμβανομένου και του εμβολίου για την Covid-19).

Η νέα πολιτική της πλατφόρμας θα αρχίσει να εφαρμόζεται εντός των επόμενων ημερών.

Η εταιρεία δεχόταν πιέσεις από βουλευτές και από οργανώσεις για τη δημόσια υγεία που ζητούσαν να αφαιρεθεί το αντιεμβολιαστικό περιεχόμενο και η παραπληροφόρηση. Οι κανόνες της μέχρι τώρα επέτρεπαν την προβολή διαφημίσεων που αντιτίθονταν στον εμβολιασμό, εφόσον δεν περιείχαν ψευδείς ισχυρισμούς.

Το καλοκαίρι, ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της πλατφόρμας, ο Τζέισον Χιρς, είχε πει στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς (Reuters) ότι η εταιρεία πιστεύει πως οι χρήστες θα πρέπει να μπορούν να εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις τους και ότι η πιο επιθετική λογοκρισία θα μπορούσε να ωθήσει στο αντιεμβολιαστικό κίνημα εκείνους τους ανθρώπους που είναι διστακτικοί απέναντι στα εμβόλια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα