ΑΘΗΝΑ
00:37
|
29.09.2024

Για έκτη μέρα διαδήλωσαν σήμερα στην πρωτεύουσα της Νιγηρίας,Αμπούτζα, αλλά και σε πόλεις του νότου όπως το Λάγκος, το Πορτ Χαρκούρτ και το Άιο, δεκάδες […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για έκτη μέρα διαδήλωσαν σήμερα στην πρωτεύουσα της Νιγηρίας,Αμπούτζα, αλλά και σε πόλεις του νότου όπως το Λάγκος, το Πορτ Χαρκούρτ και το Άιο, δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές. Αφορμή δίνει η συνέχιση της αστυνομικής βαρβαρότητας και βίας παρά τις πρόσφατες ανακοινώσεις της κυβέρνησης πως καταργεί το ειδικό σώμα δίωξης εγκλήματος, SARS.

Αφορμή για τις νέες μαζικές κινητοποιήσεις έδωσε η δημοσιοποίηση ενός νέου βίντεο σε ειδησεογραφική ιστοσελίδα σε σχέση με πρόσφατη καταστολή διαδήλωσης που οδήγησε στο θάνατο τουλάχιστον 10 διαδηλωτές.

Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται καθώς η πλειοψηφία των πολιτών δεν πείθεται πως θα σταματήσει η αστυνομική βαρβαρότητα καθώς αναμένουν πως απλώς θα αλλάξουν πόστο πολλοί από τους ένστολους της δύναμης SARS που κατηγορήθηκαν για εκβιασμούς, απειλές, άσκηση βίας ακόμη και εκτελέσεις πολιτών που υποτίθεται πως προστάτευαν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα