ΑΘΗΝΑ
04:26
|
28.06.2024

Ένοχος κρίθηκε στην Κρήτη ο 28χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου, Σούζαν Ίτον. Σύμφωνα και με την πρόταση του εισαγγελέα ο κατηγορούμενος κρίθηκε […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένοχος κρίθηκε στην Κρήτη ο 28χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου, Σούζαν Ίτον. Σύμφωνα και με την πρόταση του εισαγγελέα ο κατηγορούμενος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για την ανθρωποκτονία και τον βιασμό της Αμερικανίδας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την η εφημερίδα “Νέα Κρήτη” ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ένοχος κατά πλειοψηφία, με 6 ψήφους υπέρ και έναν κατά, για βιασμό. 

Η επταμελής έδρα, τρεις δικαστές και τέσσερις ένορκοι, του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρεθύμνου, με δεδομένο τα αποδεικτικά στοιχεία και τις μαρτυρικές καταθέσεις κατά την ακροαματική διαδικασία, καταδίκασαν αργά σήμερα το απόγευμα, τον 28χρονο Ιωάννη Παρασκάκη από τον Ταυρωνίτη Χανίων, σε: “Ισόβια κάθειρξη για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, 13 χρόνια για το βιασμό και 4 μήνες για την οπλοκατοχή”.

Στον κατηγορούμενο δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό. Ο καταδικασθείς θα οδηγηθεί εκ νέου στις φυλακές Τριπόλεως για την έκτιση της ποινής του.


Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο 28χρονος Γ.Π ξεκίνησε την απολογία του ζητώντας συγνώμη και περιγράφοντας πολύ διαφορετικές τις συνθήκες θανάτου της 60χρονης μοριακής βιολόγου σε σχέση με όσα είχε ήδη καταθέσει. Έκανε λόγο για ένα ατύχημα και όχι μια δολοφονία, αρνήθηκε οποιοδήποτε σεξουαλικό κίνητρο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα