ΑΘΗΝΑ
09:39
|
20.04.2024
Για όλα φταίνε οι άλλοι...Σε ομιλία του στο AKP τα έβαλε με Ελλάδα, Κύπρο αλλά και με την ομάδα Μινσκ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Θα συνεχίσουμε να δίνουμε στην Ελλάδα και την ελληνοκυπριακή διοίκηση την απάντηση που τους αξίζει επί του πεδίου που δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους κατά τη διάρκεια των συνομιλιών που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ” διεμήνυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του προς την κοινοβουλευτική ομάδα του AKP, στην Άγκυρα, προφανώς ενθαρρυμένος από τις άνευρες “συστάσεις” των Γερμανών και των ΗΠΑ για την “αποστολή” του Ορούτς Ρέις εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Ο Ερντογάν δήλωσε ακόμη πως θα ανακοινώσει το Σαββατοκύριακο έναν νέο αριθμό για τα κοιτάσματα αερίου που ανακάλυψαν στην Μαύρη Θάλασσα, καθώς σκοπεύει να επισκεφθεί το τουρκικό πλοίο γεωτρήσεων Φετίχ που βρίσκεται εκεί.

Tαυτόχρονα επιτέθηκε κατά των ΗΠΑ και της Γερμανίας, οι οποίες, σύμφωνα με το AFP, χαρακρήρισαν την αποστολή έρευνας για αέριο “πρόκληση” και κάλεσαν την Άγκυρα να ανακαλέσει το ερευνητικό πλοίο. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Γιαβούζ θα επιστρέψει επίσης στην Ανατολική Μεσόγειο μετά τις εργασίες συντήρησης, ενώ προειδοποίησε ότι οποιοδήποτε σχέδιο που δεν υπολογίζει τα συμφέροντα της Τουρκίας δεν πρόκειται να πετύχει.

Απέρριψε επίσης, την κριτική για το άνοιγμα της παραλίας στα Βαρώσια λέγοντας ότι “ανήκουν στους Τουρκοκύπριους”.

Ο Τούρκος πρόεδρος τα έβαλε επίσης και με την ομάδα του Μινσκ, κατηγορώντας την ότι χρονοτριβεί στην αντιμετώπιση της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και επαναλαμβάνοντας το γνωστό μότο του ότι δηλαδή “η περιοχή αυτή θα πρέπει να επιστραφεί στο Αζερμπαϊτζάν”.

Στην ίδια ομιλία αρνήθηκε ότι η Τουρκία έχει στείλει Σύρους μαχητές στο Αζερμπαϊτζάν (γεγονός που υποστηρίζει ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν) αλλά διαβεβαίωσε ακόμη μία φορά, ότι οι Αζέροι σύμμαχοι έχουν την πλήρη υποστήριξη της Τουρκίας.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα (14/10) ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ δήλωσε πως το τουρκικό πλοίο σεισμογραφικών ερευνών Oruc Reis έφθασε στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου όπου θα επιχειρήσει και αρχίζει να κάνει μετρήσεις. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα