ΑΘΗΝΑ
11:46
|
08.05.2024
"Είμαι αρτοποιός, κανένας δεν βρέθηκε να με πάρει στη δουλειά του", κλάφτηκε ο Γιώργος Γερμενής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Είμαι αρτοποιός, κανένας δεν βρέθηκε να με πάρει στη δουλειά του”, κλάφτηκε ενώπιον του δικαστηρίου, ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής και ένας εκ του “διευθυντηρίου” της εγκληματικής οργάνωσης Γιώργος Γερμενής, που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών.

Ο Γερμενής εκλιπαρούσε το δικαστήριο να μην πάει φυλακή και έφερε και τη μαμά του για να τον στηρίξει. Ζήτησε να μη φυλακιστεί έως το δευτεροβάθμιο δικαστήριο γιατί λέει, ο κακομοίρης, λόγω της εμπλοκής του στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής δεν βρήκε σε κανέναν φούρνο δουλειά και πως μόνο ο Γιάννης Λαγός τον πήρε στο γραφείο του και του δίνει κάτι ψιλά για να επιβιώσει.

“Πέρασα δύσκολα το προηγούμενο διάστημα, έχω στιγματιστεί” είπε, “το τελευταίο τρίμηνο είμαι εξωτερικός συνεργάτης του Λαγού, του Ευρωβουλευτή, με μισθό 525 ευρώ. Είμαι αρτοποιός, κανένας δεν βρέθηκε να με πάρει στη δουλειά του… Ευτυχώς βρέθηκε αυτή η θέση τώρα και μπορώ να συντηρώ την οικογένειά μου, έχω δυο ανήλικα παιδιά. Κατάφερα να πάρω το πτυχίο του αρχαιολόγου. Σέβομαι την απόφαση και το δικαστήριο σας αλλά δεν συμφωνώ με το περιεχόμενο της. Θέλω να παλέψω στο Εφετείο” κατάληξε.

Στο δικαστήριο κατέθεσε και η μητέρα του Γερμενή, η οποία στήριξε τα επιχειρήματα του γιού της λέγοντας ότι ο Γιώργος “πρέπει να εργασθεί γιατί δίνει διατροφή για τα παιδιά του. Δεν τον παίρνουν πουθενά να εργασθεί γιατί είναι υπόδικος. Για λόγους οικονομικούς πρέπει να μην μπει στη φυλακή. Ξέρω ότι βοηθάει τον Λαγό, όχι πολιτικά, αλλά κάπως σαν γραμματειακή υποστήριξη. Ο πατέρας του είναι 74 χρόνων χρειάζεται βοήθεια, εγώ έχω κάνει άλλο γάμο κι έχω και αλλά παιδιά”.

Τέλος, ο συνήγορός του ζήτησε, εάν δεν δοθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση, να εκτίσει την ποινή του με “βραχιολάκι” στο σπίτι του και εντός των ορίων της περιοχής όπου διαμένει στην Ανατολική Αττική.

Ευτυχώς που δεν ζήτησαν και μασέρ…




Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα