ΑΘΗΝΑ
15:10
|
26.04.2024
Έντονες είναι οι πρώτες αντιδράσεις των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής μετά την πρόταση της εισαγγελέως.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έντονες είναι οι πρώτες αντιδράσεις των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής και των δικηγόρων των θυμάτων της Χρυσής Αυγής μετά την πρόταση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου για την αναστολή έκτισης της ποινής για το σύνολο των καταδικασθέντων πλην του Ρουπακιά.

“Η εισαγγελέας δεν κρατά πια ούτε τα προσχήματα”, σχολίασε ο Θανάσης Καμπαγιάνννης:

Η εισαγγελέας δεν κρατά πια ούτε τα προσχήματα. Είναι εισαγγελέας υπεράσπισης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης. Υπάρχει κάτι σάπιο στην εισαγγελία της χώρας όταν η εισαγγελέας λέει ψέματα προς το δικαστήριο ότι ο λαγός δεν παραβίασε τους όρους. Όταν λέει ότι η προμήθεια εκρηκτικών υλών είναι χαμηλής απαξίας. Αν όπως λέει, η Χρυσή Αυγή έχει διαλυθεί, ας πάρει ένα τηλέφωνο τον Μιχαλολιάκο να τον ενημερώσει”.

Με ανάρτησή του στο Facebook, o κ. Καμπαγιάννης έκανε λόγο για “εισαγγελική πρόταση – όνειδος”.

Παπαδάκης: “Η εισαγγελέας ζητούσε να πάνε αναρχικοί στη φυλακή” 

Ο Κώστας Παπαδάκης, συνήγορος των Αιγυπτίων αλιεργατών, δήλωσε μετά την εισαγγελική πρόταση επί των αναστολών των ποινών:

“Τώρα που η δίκη τελειώνει, η εισαγγελέας έχει αποβάλει τα προσχήματα και μετετράπη σε συνήγορο των κατηγορουμένων. Τη θυμόμαστε από άλλες δίκες, αναρχικών, που είχε αντίθετη συμπεριφορά και ζητούσε να πάνε στη φυλακή άνθρωποι που τελικά αθωώθηκαν. Όμως δεν αναμασά μόνο τα νομικά αλλά και τα πολιτικά επιχειρήματα των χρυσαυγιτών. Παραβλέπει τις βόμβες του Μιχαλολιάκου, το ότι ο λαγός παραβίασε τους περιοριστικούς όρους. Είμαστε σίγουροι ότι το δικαστήριο πάλι θα την αγνοήσει, αλλιώς θα είναι η πρώτη εγκληματική οργάνωση στην ιστορία της χώρας που θα έχουν αφεθεί όλοι ελεύθεροι”.

Εξώδικο Λαγού – Πλεύρη στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Εν τω μεταξύ, ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Γιάννης Λαγός, έκανε πράξη τις απειλές του, αποστέλλοντας μέσω του δικηγόρου του, Κωνσταντίνου Πλεύρη, εξώδικο προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Γιάννης Λαγός είχε απειλήσει και με αγωγές κατά ΜΜΕ αλλά και με αποκαλύψεις που “θα συγκλονίσουν τη χώρα”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα