ΑΘΗΝΑ
20:15
|
02.05.2024

Συνεχίζεται στη Γαλλία μια μεγάλη “επιχείρηση σκούπα” της αστυνομίας κατά υπόπτων για εξτρεμιστικές θρησκευτικές πεποιθήσεις στον απόηχο του αποκεφαλισμού ενός καθηγητή σε βόρειο προάστιο του […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνεχίζεται στη Γαλλία μια μεγάλη “επιχείρηση σκούπα” της αστυνομίας κατά υπόπτων για εξτρεμιστικές θρησκευτικές πεποιθήσεις στον απόηχο του αποκεφαλισμού ενός καθηγητή σε βόρειο προάστιο του Παρισιού επειδή είχε δείξει στους μαθητές του “αμφιλεγόμενα” σατιρικά σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ.

Η γαλλική αστυνομία από το πρωί πραγματοποιεί εφόδους σε σπίτια υπόπτων για διασυνδέσεις με το ακραίο Ισλάμ. Κάποια, μάλιστα, άτομα ανακρίνονται για αναρτήσεις μηνυμάτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπέρ του δολοφόνου του καθηγητή Σαμιέλ Πατί.

Ο πολιτικός υπεύθυνος του υπουργείου Εσωτερικών της Γαλλίας δήλωσε ότι ο καθηγητής Ιστορίας Σαμιέλ Πατί ο οποίος αποκεφαλίστηκε την περασμένη  Παρασκευή από έναν 18χρονο ακραίο ισλαμιστή τσετσενικής καταγωγής, ήταν θύμα μιας “φάτουα”.

Η γαλλική κυβέρνηση τόνισε επίσης ότι συνολικά 51 άτομα ερευνώνται για διασυνδέσεις με μουσουλμανικές οργανώσεις. “Οι έρευνες δεν έχουν στόχο άτομα που συνδέονται απαραιτήτως με τη δολοφονία του καθηγητή, όμως έχουν σκοπό να περάσουν το μήνυμα: (…) δεν θα υπάρξει λεπτό ανάπαυλας για τους εχθρούς της Δημοκρατίας”, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράλντ Νταρμαμέν. Πρόσθεσε ότι θα διαλυθούν όποιες από αυτές τις μουσουλμανικές οργανώσεις βρεθούν να έχουν σχέσεις με το ακραίο Ισλάμ.

Παράλληλα, η Γαλλία ετοιμάζεται να απελάσει 231 αλλοδαπούς, οι οποίοι βρίσκονται στη λίστα παρακολούθησης της κυβέρνησης για ύποπτες, εξτρεμιστικές θρησκευτικές πεποιθήσεις, όπως μετέδωσε χθες Κυριακή ο ραδιοφωνικός σταθμός Europe 1.

Στο Παρίσι πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην πλατεία Δημοκρατίας για να αποτίσει φόρο τιμής στον νεκρό Σαμιέλ Πατί.


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα