ΑΘΗΝΑ
02:35
|
24.04.2024
Φριχτό θάνατο βρήκε δωδεκάχρονη στην Ινδία όπου καταγγέλονται πάνω από 50 βιασμοί παιδιών την ημέρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Φρικτό θάνατο βρήκε ακόμη ένα κοριτσάκι 12 ετών στην Ινδία, το οποίο βιάστηκε και στη συνέχεια αποκεφαλίστηκε από τον ίδιο της τον ξάδερφο.

Το αδιανόητης αγριότητας έγκλημα συνέβη στο χωριό Dantiwada Taluka, με την ακέφαλη σορό του παιδιού να εντοπίζεται σε λίμνη της περιοχής.

Η αστυνομία ερευνούσε την εξαφάνιση του κοριτσιού από τις 16 Οκτωβρίου. Οι γονείς της 12χρονης είχαν δηλώσει πως το παιδί έπαιζε στην αυλή του σπιτιού όταν ξαφνικά εξαφανίστηκε.

Την επόμενη ημέρα η αστυνομία εντόπισε την αποκεφαλισμένη σορό της 12χρονης, ενώ το κεφάλι εντοπίστηκε λίγα μέτρα πιο μακριά.

Οι έρευνες αποκάλυψαν ότι το άτυχο κοριτσάκι είχε βιαστεί πριν δολοφονηθεί.

Σύντομα πραγματοποιήθηκε και η σύλληψη του δράστη, με το υλικό από κάμερες ασφαλείας να οδηγεί στις Αρχές στα ίχνη του.. Πρόκειται για τον 25χρονο Nitin Mali, ξάδερφο του κοριτσιού, σύμφωνα με τη New Indian Express.

Να σημειώσουμε πως οι δολοφονίες γυναικών και μικρών κοριτσιών που έχουν βιαστεί έχουν αυξηθεί κατακόρυφα στη χώρα, με τις Αρχές να δηλώνουν ανήμπορες να αντιδράσουν.

Η βιασμοί και η σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στην Ινδία αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της αυξημένης εγκληματικότητας στη χώρα όπου καταγγέλονται πάνω από 50 βιασμοί παιδιών την ημέρα.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία στην Ινδία γίνονται περίπου 40.000 βιασμοί ετησίως, ενώ εκκρεμεί η εκδίκαση δεκάδων χιλιάδων υποθέσεων.

Ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι ο πραγματικός αριθμός των βιασμών είναι υψηλότερος καθώς τα θύματα διστάζουν να προβούν σε καταγγελίες εξαιτίας του κοινωνικού στίγματος και της έλλειψης εμπιστοσύνης προς τις Αρχές.


“Κάθε φορά που μία θυγατέρα βιάζεται και φονεύεται, βιάζεται και φονεύεται η ψυχή της Ινδίας”, στηλίτευσε ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης, Κάιλας Σατιάρτι μετά τη δημοσιοποίηση έκθεσης στην οποία αναφέρεται ο χρόνος που χρειάζονται τα δικαστήρια να εξετάσουν μία υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης εναντίον ενός παιδιού.

Στην έκθεση του Kailash Satyarthi Children’s Foundation, της φιλανθρωπικής οργάνωσης που ίδρυσε ο Σατιάρτι, αναφέρεται ότι μία υπόθεση βιασμού ανηλίκου που καταγγέλεται σήμερα στη βορειοανατολική Πολιτεία Αρουνάτσαλ Πραντές θα χρειαστεί 99 χρόνια για να φτάσει στα δικαστήρια.

Το αντίστοιχο διάστημα στη δυτική Πολιτεία Γκουτζαράτ είναι 53 χρόνια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα