ΑΘΗΝΑ
11:00
|
25.04.2024
Τουλάχιστον 10 Μητροπολίτες υποδέχτηκαν στο Πρωτοδικιίο τον κ. Νεκτάριο ψάλλοντας το απολυτίκιο του Αγ. Νεκταρίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο εδώλιο του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κέρκυρας θα βρεθεί σήμερα Δευτέρα ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ο οποίος κατηγορείται ότι τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, παραβίασε τους υγειονομικούς κανόνες για τον περιορισμό της πανδημίας.

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας κατηγορείται ότι στο κήρυγμά του της 25ης Μαρτίου είχε καλέσει τους πιστούς, εν μέσω καραντίνας, να δηλώσουν ψευδώς ότι βγαίνουν για “άσκηση” μέσω της προβλεπόμενης διαδικασίας (έγγραφο, SMS) και, αντ’ αυτής, να επισκεφτούν τους ιερούς ναούς για να μεταλάβουν.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι την Κυριακή των Βαΐων σε λιτάνευση του ιερού σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος εντός του ναού είχαν παρακολουθήσει την τελετή περισσότεροι από 25 πιστοί, με μέγιστο επιτρεπόμενο όριο λόγω των μέτρων, τα πέντε άτομα, ενώ στο ναό είχε βρεθεί και η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας.

Τον Μητροπολίτη υποδέχτηκαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Κέρκυρας περισσότεροι από 10 Μητροπολίτες από όλη τη χώρα, αναφωνώντας το “ΑΞΙΟΣ” σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Μητροπολίτη.

Οι Μητροπολίτες δηλώνουν ότι δεν θα επιτρέψουν σε καμία περίπτωση παρέμβαση της πολιτείας στα όσα προβλέπει η ορθόδοξη πίστη στο θέμα της θείας κοινωνίας.

Ο ίδιος ο Μητροπολίτης Νεκτάριος υποστήριξε σήμερα ότι “διώκεται λόγω της πίστης του στο Χριστό”.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Νεκτάριος είναι ένας από τους βασικούς Μητροπολίτες που είχαν αντιταχθεί στο λεγόμενο “ουκρανικό αυτοκέφαλο”, το οποίο έχει διχάσει τις γραμμές της Ορθοδοξίας παγκοσμίως. Επομένως, υπάρχει κι αυτή η “ανάγνωση” στη σημερινή διαδικασία, ότι δηλαδή λύνονται κάποιοι λογαριασμοί με την (γεω)πολιτική “αντιπολίτευση” εντός της Εκκλησίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα