ΑΘΗΝΑ
15:06
|
03.05.2024
Ο Αλεξάντερ Γκρίνκεβιτς τόνισε ότι καταγράφηκαν 21 επιθέσεις της ομάδας Γιαμπχάτ αλ-Νούσρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στοιχεία για επιθέσεις από την τρομοκρατική παραστρατιωτική ομάδα Γιαμπχάτ αλ-Νούσρα στη ζώνη αποκλιμάκωσης της βορειοδυτικής επαρχίας Ιντλίμπ της Συρίας, δημοσιοποίησε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης, ο αναπληρωτής επικεφαλής του Κέντρου για τη Συμφιλίωση στη Συρία, του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Έχουν καταγραφεί “21 επιθέσεις στη ζώνη αποκλιμάκωσης της Ιντλίμπ, από τις θέσεις της τρομοκρατικής ομάδας Γιαμπχάτ αλ-Νούσρα” δήλωσε ο Ρώσος ναύαρχος, Αλεξάντερ Γκρίνκεβιτς, διευκρινίζοντας ότι τις τελευταίες 24 ώρες, δεν καταγράφηκε κανένας βομβαρδισμός από παράνομες ένοπλες ομάδες οι οποίες ελέγχονται από την Τουρκία.

Σημειώνεται ότι πρίν λίγες μέρες οι Τούρκοι εγκατέλειψαν μία από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές βάσεις- παρατηρητήρια στην επαρχία Ιντλίμπ, μέρος της οποίας έχουν καταλάβει και με τις χερσαίες στρατιωτικές επεμβάσεις των τελευταίων ετών, ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει η εκκένωση και άλλων τουρκικών-βάσεων στο Ιντλίμπ.

Το Κρεμλίνο έχει καταδικάσει τη συνεχιζόμενη δράση τρομοκρατικών οργανώσεων στην επαρχία Ιντλίμπ κατηγορώντας την Άγκυρα ότι δεν τηρεί τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει στο πλαίσιο του ρωσο-τουρκικού μνημονίου της 5ης Μαρτίου 2020.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα