ΑΘΗΝΑ
17:11
|
25.04.2024

Τρεις είναι οι λόγοι που οδήγησαν την κυβέρνηση του Περού να απορρίψει το εμβόλιο της AstraZeneca για τον νέο κορονοϊό: το κόστος, η ελλιπής πληροφόρηση […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τρεις είναι οι λόγοι που οδήγησαν την κυβέρνηση του Περού να απορρίψει το εμβόλιο της AstraZeneca για τον νέο κορονοϊό: το κόστος, η ελλιπής πληροφόρηση για τις κλινικές δοκιμές και τα πολύ λίγα εμβόλια που προσφέρει.

Ο πρωθυπουργός του Περού, Βάλτερ Μάρτος, δήλωσε την Πέμπτη ότι η πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία AstraZenaca δεν προσκόμισε στην κυβέρνησή του ικανοποιητικά στοιχεία για την αποτελεσματικότητα του υποψήφιου εμβολίου, ενώ εμμένει να το κοστολογεί πολύ υψηλά και να το διαθέτει σε περιορισμένες ποσότητες. Πρόσθεσε ότι ο φαρμακευτικός όμιλος ζητεί να πληρωθεί προκαταβολικά ενώ σε περίπτωση που το εμβόλιο δεν πληροί τα στάνταρτ ασφαλείας το ποσό της προκαταβολής θα χαθεί.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η υπουργός Υγείας του Περού, Πιλάρ Μαζέτι, η οποία αναφέρθηκε επίσης στον πρόσφατο θάνατο ενός 28χρονου εθελοντή στη Βραζιλία που συμμετείχε στις δοκιμές του εμβολίου της AstraZenaca που έχει αναπτυχθεί στα εργαστήρια του πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Στο Περού δοκιμάζεται εθελοντικά το εμβόλιο της κινεζικής Sinopharm, ενώ και η αμερικανική εταιρεία Johnson & Johnson αναμένεται να κάνει το ίδιο.

Το Περού είναι από τις χώρες της νοτίου Αμερικής που έχουν πληγεί σημαντικά από την πανδημία, αλλά το τελευταίο διάστημα ο ρυθμός διάδοσης του ιού έχει υποχωρήσει. Την Τετάρτη σε ένα 24ωρο το Περού είχε καταγράψει 2.991 νέα κρούσματα και 47 θανάτους. Από τις αρχές της πανδημίας 33.984 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τη νόσο Covid-19 και 879.876 έχουν μολυνθεί.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα