ΑΘΗΝΑ
04:15
|
06.05.2024
Αν και παραμένει φυγόποινος ο Χρήστος Παππάς κατέθεσε έφεση για την ποινή του μέσω του συνηγόρου του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αν και παραμένει εξαφανισμένος από την περασμένη Πέμπτη, ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, καθώς δεν έχει εντοπιστεί από την αστυνομία για να συλληφθεί, κατέθεσε σήμερα έφεση ενάντια στην απόφαση του δικαστηρίου για την ποινή του, μέσω του συνηγόρου του, Περικλή Σταυριανάκη, ο οποίος εξακολουθεί να υποστηρίζει πως δεν γνωρίζει που βρίσκεται ο πελάτης του. 

Όταν ο δικηγόρος ρωτήθηκε εάν ο Χρήστος Παππάς σκοπεύει να παραδοθεί στις αρχές, ο Περικλής Σταυριανάκης απάντησε πως μέχρι στιγμής δεν γνωρίζει εάν ο εντολέας του σκοπεύει να αλλάξει προθέσεις, αφήνοντας να εννοηθεί πως ο Παππάς δεν πρόκειται να παρουσιαστεί αυτοβούλως πριν την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό.

Υπενθυμίζεται ότι το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, την Πέμπτη επέβαλε στον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής, Χρήστο Παππά ποινή κάθειρξης 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Σημειώνεται επίσης, πως το δικαστήριο αποφάσισε να μην έχει ανασταλτική δύναμη η έφεση των περισσότερων από τους ενόχους, και ειδικά για το σύνολο της διευθυντικής ομάδας της εγκληματικής οργάνωσης.

Όπως γράφει σήμερα η “Εφ.Συν.”, όλα δείχνουν ότι η διαφυγή του υπαρχηγού της Χ.Α. αποφασίστηκε από κοινού με τον αρχηγό Νίκο Μιχαλολιάκο και γι’ αυτό δεν υπήρξε καμιά αντίδραση από τα ήδη φυλακισμένα στελέχη.

Κατά την ίδια πηγή, ο υπαρχηγός έχει αναλάβει το καθήκον να ανοίξει τους δρόμους διαφυγής και του ίδιου του αρχηγού, όταν κάτι τέτοιο καταστεί δυνατόν.

Η διαφυγή του Χρήστου Παππά εξέθεσε ανεπανόρθωτα τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, οι επιθετικές δηλώσεις του οποίου δημιούργησαν ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα, εφόσον –όπως εξήγησε ο αρμόδιος τομεάρχης του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Μαρίνος Σκανδάμης– υπάρχει πολιτική ευθύνη για την αθέτηση όσων ορίζει ο νόμος για τις περιπτώσεις υποδίκων και υπόπτων διάπραξης εγκλημάτων (άρθρα 26, 79 και 99 του Π.Δ. 141/1991 και άρθρα 2 και 7 του Π.Δ. 7/2017).

Ο πρώην υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής και καταδικασμένος για τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης αναζητείται ακόμη από την αστυνομία, αφού παρά την πολυδιαφημισμένη επιτήρηση των εγκληματιών τις τελευταίες μέρες και την υποτιθέμενη ετοιμότητα της ΕΛ.ΑΣ για τη σύλληψή τους, παραμένει άφαντος.

Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό πως έφεση κατά της απόφασης που εξέδωσε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, , κατέθεσαν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής της οικογένειας Φύσσα, των Αιγύπτιων αλιεργατών, καθώς και οι συνήγοροι των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ.

Στα αιτήματά τους οι δύο πρώτοι επισημαίνουν ότι οι ποινές που επιβλήθηκαν στους καταδικασθέντες για τις εν λόγω υποθέσεις είναι ιδιαίτερα χαμηλές. Και συγκεκριμένα, στην υπόθεση Φύσσα ζητούνται μεγαλύτερες ποινές για τους συνεργούς της δολοφονίας οι οποίοι καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης από 7 έως 10 έτη.

Η ΕΛ.ΑΣ εξακολουθεί να ερευνά τις πιθανές τοποθεσίες που μπορεί να έχει καταφύγει, ο Χρήστος Παππάς και σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, τις τελευταίες ημέρες ερευνήθηκαν δύο σημεία και οικήματα στην Αλβανία, στα οποία ο υπαρχηγός της χρυσής αυγής είχε κάνει επαφές και ταξίδια στο παρελθόν. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα