ΑΘΗΝΑ
03:38
|
06.05.2024
"Θα ζητήσουμε να ασκήσει έφεση ο προϊστάμενος και θα το κάνουμε για να τον φέρουμε προ των ευθυνών του"!
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην εισαγγελία Εφετών της Αθήνας όπου και θα συναντήσουν τον προϊστάμενό της, Ιωάννη Μωραΐτάκη, μεταβαίνουν σήμερα οι συνήγοροι των Αιγύπτιων αλιεργατών, Κώστας Παπαδάκης και Θανάσης Καμπαγιάννης προκειμένου να καταθέσουν, όπως άλλωστε είχαν προειδοποιήσει, αίτημα για έφεση κατά της απόφασης για τις ποινές των καταδικασθέντων χρυσαυγιτών.

Έφεση κατά της απόφασης κατέθεσαν και οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής της οικογένειας Φύσσα καθώς και οι συνήγοροι των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ. Συγκεκριμένα, στην υπόθεση Φύσσα ζητούνται μεγαλύτερες ποινές για τους συνεργούς της δολοφονίας οι οποίοι καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης από 7 έως 10 έτη.

Σημειώνεται ότι με τη διατύπωση του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, οι συνήγοροι υποστήριξης της κατηγορίας, κατά των δραστών της απόπειρας ανθρωποκτονίας του Αμπουζίντ Εμπάρακ δεν έχουν δικαίωμα να προσβάλουν την απόφαση του δικαστηρίου όσον αφορά τους κατηγορούμενους κατά των οποίων παραστάθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου. Το έχει όμως ο Εισαγγελέας Εφετών σύμφωνα με το άρθρο 489 παρ. ε΄ Κ.ΠοινΔ.

Όπως επισημαίνουν οι συνήγοροι οι ποινές που επιβλήθηκαν στους δράστες της απόπειρας ανθρωποκτονίας εναντίον του Αμπουσίντ Εμπάρακ, είναι χαμηλές τόσο για το αδίκημα καθαυτό όσο και για την ένταξή τους σε εγκληματική οργάνωση.

Σημειώνεται ότι για την επίθεση εις βάρος των Αιγύπτιων ψαράδων καταδικάστηκαν με την απόφαση του δικαστηρίου που δίκασε την υπόθεση της Χρυσής Αυγής οι Δημήτρης Αγριογιάννης, Μάρκος Ευγενικός, Θωμάς Μαρίας και Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος με ποινή, κατά συγχώνευση, 7 ετών κάθειρξης ο καθένας.

Ακόμη για τη συγκεκριμένη επίθεση καταδικάσθηκε σε 10ετή κάθειρξη και ποινή φυλάκισης 24 μηνών και ο πυρηνάρχης Περάματος Αναστάσιος Πανταζής.

Οι Αγριογιάννης, Ευγενικός και Πανταζής οδηγήθηκαν στην φυλακή καθώς το δικαστήριο δεν τους χορήγησε αναστολή στην εκτέλεση των ποινών.

Η επίθεση σε βάρος των Αιγύπτιων ψαράδων είχε γίνει το καλοκαίρι του 2012. Οι τέσσερις αλιεργάτες εργάζονταν στα καΐκια της Ιχθυόσκαλας και διέμεναν σε μονοκατοικία στο Ικόνιο Περάματος.

Οι ψαράδες δέχθηκαν την επίθεση των χρυσαυγιτών με ρόπαλα και σιδερένιους λοστούς τις 3 τα ξημερώματα. Οι τρεις από αυτούς κατάφεραν να γλιτώσουν, ο τέταρτος, όμως, ο Αμπουσίντ Εμπάρακ κοιμόταν στην ταράτσα της μονοκατοικίας και δεν τα κατάφερε. Οι χρυσαυγίτες τον χτυπούσαν αλύπητα και του άνοιξαν το σαγόνι στα δύο, τραυματίζοντάς τον πολύ σοβαρά και εγκαταλείποντάς τον αιμόφυρτο.

“Εσείς θα αισθανόσασταν δικαιωμένος, αν πέντε άνθρωποι ενώ κοιμόσασταν τη νύχτα, σας χρυπούσαν στο κεφάλι με σιδερένιους λοστούς και σας άνοιγαν το σαγόνι στα δύο… μια ποινή επτά ετών για τέσσερις από αυτούς θα σας έκανε να αισθάνεστε δικαιωμένος;”, είχε σχολιάσει σχετικά με τις ποινές που επιβλήθηκαν στους χρυσαυγίτες ο Κώστας Παπαδάκης στο OPEN, στηλιτεύοντας το γεγονός ότι σε ορισμένους κατηγορούμενους επιβλήθηκαν υπερβολικά χαμηλές ποινές, αναντίστοιχες με τη βαρύτητα των πράξεων για τις οποίες καταδικάστηκαν.

“Τελικά οι φυλακές για ποιον είναι; για την καθαρίστρια που έκανε ένα πλαστό απολυτήριο για να πιάσει δουλειά;” στηλίτευσε ο κ. Παπαδάκης, διαμηνύοντας ότι θα πάνε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών μετά τη λήξη της δίκης για να του ζητήσουν να ασκήσει έφεση κατά του σκέλους που αφορά τις ποινές των δραστών της υπόθεσης των Αιγυπτίων ψαράδων και διευκρινίζοντας ότι “θα το κάνουμε για να τον φέρουμε προ των ευθυνών του”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα