ΑΘΗΝΑ
05:42
|
19.04.2024

Η Γαλλία κάλεσε τους υπόλοιπους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εγκρίνουν μέτρα κατά της Τουρκίας, μετά την επίθεση Ερντογάν στον Εμανουέλ Μακρόν και το κάλεσμά […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Γαλλία κάλεσε τους υπόλοιπους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εγκρίνουν μέτρα κατά της Τουρκίας, μετά την επίθεση Ερντογάν στον Εμανουέλ Μακρόν και το κάλεσμά του
για μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αμφισβήτησε την πνευματική υγεία του Γάλλου προέδρου με αφορμή τις δηλώσεις του κατά του “ισλαμικού αυτονομισμού” στον απόηχο της δολοφονίας του Γάλλου καθηγητή Σαμιέλ Πατί από τσετσενικής καταγωγής ακραίο ισλαμιστή σε προάστιο του Παρισιού.

Οι δηλώσεις Μακρόν έχουν προκαλέσει κύμα αντιδράσεων στον μουσουλμανικό κόσμο με τη γαλλική σημαία να καίγεται σε διαδηλώσεις από το Μπανγκλαντές μέχρι Πακιστάν.

“Η Γαλλία είναι ενωμένη και η Ευρώπη είναι ενωμένη. Στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, η Ευρώπη θα πρέπει να λάβει αποφάσεις που θα της επιτρέψουν να ενισχύσει την ισορροπία δυνάμεων με την Τουρκία προς την καλύτερη υπεράσπιση των συμφερόντων της και των ευρωπαϊκών αξιών”, δήλωσε σε βουλευτές ο υπουργός Εμπορίου Φρανκ Ριστέρ χωρίς να επεκταθεί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα