ΑΘΗΝΑ
23:49
|
19.04.2024
"Δεν μπορούμε να παραχωρήσουμε ούτε την Πατρίδα ούτε την τιμή μας στον εχθρό", έγραψε η Άννα Χακομπιάν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για τους Αρμένιους το Ναγκόρνο Καραμπάχ είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Αντιστέκονται σε ένα εντόνως αυταρχικό Αζερμπαϊτζάν και μάχονται μόνοι με την ελπίδα πως τα αδέλφια τους, οι σύζυγοι, οι μητέρες, οι ηλικιωμένοι θα ζήσουν.

Καθώς καταρρέει ακόμη μια συμφωνία εκεχειρίας ανάμεσα σε Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν που συμφωνήθηκε 2 μέρες νωρίτερα στην Ουάσινγκτον με τη μεσολάβηση της Ουάσινγκτον, στη μάχη πλέον μπαίνει ενεργά και η Άννα Χακομπιάν, σύζυγος του πρωθυπουργού της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν.

Η πρώτη κυρία της Αρμενίας θα περάσει από στρατιωτική εκπαίδευση, προκειμένου να συμμετάσχει στις επιχειρήσεις που βρίσκονται σ’ εξέλιξη στο μέτωπο του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, η πρώτη κυρία της Αρμενίας θα παραμείνει σε στρατόπεδο εκπαίδευσης για 45 ημέρες, μαζί με 13 ακόμη γυναίκες, ηλικίας 18 ως 27, που θα επιλεγούν για να λάβουν μέρος στην στρατιωτική εκπαίδευση.

“Από αύριο, μια ομάδα 13 γυναικών, συμπεριλαμβανομένης και εμού, θα ξεκινήσει στρατιωτικές ασκήσεις. Σε λίγες μέρες θα πάμε να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας. Δεν μπορούμε να παραχωρήσουμε ούτε την Πατρίδα ούτε την τιμή μας στον εχθρό” υπογράμμισε η Χακομπιάν σε ανάρτησή της.

Σημειώνεται ότι στις αρχές Οκτωβρίου, ο γιος του πρωθυπουργικού ζεύγους, Άσοτ Πασινιάν κατατάχθηκε κι αυτός ως εθελοντής στον αρμενικό στρατό, λαμβάνοντας μέρος στις επιχειρήσεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Η 42χρονη Άννα Χακομπιάν, είναι πετυχημένη δημοσιογράφος. αρχισυντάκτρια της εφημερίδας “Haykakan Zhamanak”, ιδρύτρια του Οργανισμού “My Step”, ενώ την υπογραφή της φέρει και το γυναικείο κίνημα υπέρ της ειρήνης. Έχει εργαστεί σκληρά έως σήμερα στην ανάπτυξη της παιδιατρικής ογκολογίας και αιματολογίας στη χώρα.

Την 21η Οκτωβρίου είχε στείλει επιστολή στις Πρώτες Κυρίες ΗΠΑ, Γαλλίας, Καναδά, Βραζιλίας, Λιβάνου, Σιγκαπούρης, Λιθουανίας, Αργεντινής και Βιετνάμ, ζητώντας τους να “αναγνωρίσουν την ανεξαρτησία του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, μία περιοχή αμάχων που δέχεται επίθεση από το Αζερμπαϊτζάν”.

Όπως έγραφε, της είναι πολύ δύσκολο να δει στα μάτια τις μητέρες όσων έχουν χάσει τη ζωή τους στις συγκρούσεις.

Η Χακομπιάν έπαιξε επίσης ενεργό ρόλο στις λαϊκές αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις του 2018, που οδήγησαν στην εκλογή του συζύγου της Νικολ Πασινιάν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα