ΑΘΗΝΑ
16:16
|
27.05.2024
Η Φιλαδέλφεια προετοιμάζεται για άλλη μια νύχτα διαμαρτυριών μετά τη δολοφονία του Ουόλτερ Ουάλας από αστυνομικούς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Φιλαδέλφεια προετοιμάζεται για άλλη μια νύχτα διαμαρτυριών μετά τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Ουόλτερ Ουάλας από αστυνομικούς.

Χθες το έναυσμα των διαμαρτυριών έδωσαν το απόγευμα περίπου πεντακόσια άτομα από το τοπικό κίνημα Black Lives Matter Philadelphia και το μαρξιστικό Κόμμα Σοσιαλισμού και Ελευθερίας (Party for Socialism and Liberation) κατευθυνόμενοι στο κοντινό αστυνομικό τμήμα. Λίγο πριν καταφέρουν να προσεγγίσουν το τμήμα συναντήθηκαν με το οδόφραγμα που είχα σχηματίσει οι αστυνομικοί. Ακολούθησε ελαφριά συμπλοκή με τις αστυνομικές δυνάμεις που χρησιμοποίησαν δακρυγόνα.

Police Shooting of Walter Wallace Jr. Sparks Violent New York Protests - WSJ

Κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων καταγράφηκαν περιστατικά βανδαλισμών. Στην πόλη έχει μεταφερθεί η Εθνική Φρουρά της Πενσυλβάνια.

Ο Ουάλας, ψυχικά ασθενής, πυροβολήθηκε από αστυνομικούς εν ψυχρώ, μέρα μεσημέρι, μπροστά στα μάτια της έντρομης μητέρας του αλλά και των περαστικών. Ο πατέρας του Ουάλας απηύθηνε πρόσκληση για ψυχραιμία και ειρήνη σε αστυνομικές αρχές και διαδηλωτές.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν έπειτα από μήνες διαδηλώσεων στις ΗΠΑ κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας, οι οποίες ξεκίνησαν στα τέλη Μαΐου μετά τον θάνατο από ασφυξία του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη από το αστυνομικό που κράτησε το γόνατό του στον λαιμό του επί σχεδόν εννέα λεπτά.

Πηγές: USA Today, Wall Street Journal

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα