ΑΘΗΝΑ
09:38
|
19.05.2024
Η πολυπληθέστερη πόλη της Πενσιλβάνια 'βράζει' μετά τη ρατσιστική δολοφονία από αστυνομικούς του Ουόλτερ Ουάλας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πολιτεία της Πενσιλβάνια επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας στη Φιλαδέλφεια, μετά τη δεύτερη νύχτα διαδηλώσεων και διαμαρτυριών για την πρόσφατη ρατσιστική δολοφονία πολίτη από την αστυνομία της πόλης.

Η απαγόρευση ισχύει από τις 21:00 ως τις 06:00 και για την τήρησή της, έχει ενεργοποιηθεί η εθνοφρουρά ή οποία έχει αναπτυχθεί σε δρόμους και κεντρικά σημεία της πόλης.

Ο πρόεδρος Τραμπ από την πρώτη στιγμή έχει επιρρίψει την ευθύνη για τη βία που έχει ξεσπάσει στη Φιλαδέλφεια στη Δημοκρατική δημοτική αρχή: “Αυτό που βλέπω είναι τρομακτικό, και ειλικρινά ο δήμος ο οποίος επιτρέπει στους ανθρώπους να διαδηλώνουν και να λεηλατούν χωρίς να τους σταματά, είναι επίσης τρομακτικός”, δήλωσε με τη χαρακτηριστική του προκλητικότητα ο Τραμπ.

Ο Δημοκρατικός κυβερνήτης της πολιτείας Τομ Γουόλφ επιβεβαίωσε το βράδυ της Τετάρτης ότι ζήτησε την βοήθεια της Εθνοφρουράς για να αποκατασταθεί η ηρεμία στην Πενσιλβάνια, μια πολιτεία-κλειδί, που βρίσκεται στην καρδιά της μάχης για την προεδρία μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Τζο Μπάιντεν.

Ο πρώην αντιπρόεδρος και υποψήφιος των Δημοκρατικών επανέλαβε σήμερα την έκκλησή του να σταματήσουν οι λεηλασίες. “Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τις λεηλασίες και τη βία”, δήλωσε στο CNN.

Η Φιλαδέλφεια, προπύργιο των Δημοκρατικών, βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τη δολοφονία του 27χρονου, Ουόλτερ Ουάλας Τζούνιορ, τον οποίο πυροβόλησαν και σκότωσαν στη μέση του δρόμου δύο αστυνομικοί.

Το βράδυ της Τετάρτης, στη συνοικία της Δυτικής Φιλαδέλφειας, όπου ζούσε, δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου είδαν την αστυνομία να επεμβαίνει για να διαλύσει μικρές ομάδες διαδηλωτών, πολλές φορές με τη χρήση γκλομπ. Σε μια άλλη συνοικία στο βόρειο τμήμα της πόλης, καταστήματα λεηλατήθηκαν, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία της πόλης, περισσότεροι από 170 άνθρωποι έχουν συλληφθεί από το βράδυ της Δευτέρας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα