ΑΘΗΝΑ
09:16
|
23.04.2024

Βαρύ το κλίμα στη Νίκαια, η οποία πενθεί για τα τρία θύματα της επίθεσης με μαχαίρι στη βασιλική της Νοτρ Νταμ στο κέντρο της πόλης […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Βαρύ το κλίμα στη Νίκαια, η οποία πενθεί για τα τρία θύματα της επίθεσης με μαχαίρι στη βασιλική της Νοτρ Νταμ στο κέντρο της πόλης της νότιας Γαλλίας. Έξω από τον τόπο της φονικής επίθεσης έχει στηθεί ένα αυτοσχέδιο μνημείο, όπου οι κάτοικοι της πόλης αφήνουν λουλούδια και ανάβουν κεριά στη μνήμη των τριών θυμάτων.

Την Πέμπτη ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, χαρακτήρισε την επίθεση με μαχαίρι “ισλαμιστική τρομοκρατική ενέργεια”. Ο Γάλλος πρόεδρος έχει συγκαλέσει για σήμερα έκτακτο συμβούλιο της ομάδας δράσης για την άμυνα.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν δήλωσε σήμερα ότι 120 επιπλέον αστυνομικοί θα σταλούν στην πόλη της Νίκαιας. Ο υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν πρόσθεσε ότι θα δοθούν οδηγίες στους Γάλλους πρεσβευτές στο εξωτερικό, για να εντείνουν τα μέτρα ασφάλειας στις πρεσβείες τους, καθώς και στους Γάλλους πολίτες στο εξωτερικό. Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών κάλεσε σήμερα τους Γάλλους υπηκόους που ζουν στο εξωτερικό να είναι προσεκτικοί ύστερα από την επίθεση της Νίκαιας, εκτιμώντας ότι η απειλή προς τα γαλλικά συμφέροντα είναι “παντού”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα