ΑΘΗΝΑ
23:44
|
19.04.2024

Τα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του σεισμού στη Σάμο και τη Σμύρνη, εξέφρασε με ανάρτησή της στο Twitter η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του σεισμού στη Σάμο και τη Σμύρνη, εξέφρασε με ανάρτησή της στο Twitter η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τονίζοντας ότι “η ανθρώπινη τραγωδία δεν γνωρίζει σύνορα”. Παράλληλα, σημειώνει “ευχή μας είναι οι λιγότερες δυνατές απώλειες και καθήκον μας η άμεση στήριξη του νησιού”.

“Οι λέξεις είναι πολύ φτωχές”, αναφέρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σ την εξής ανάρτηση στο Twitter για την απώλεια των δυο παιδιών στη Σάμο: “Οι λέξεις είναι πολύ φτωχές για να περιγράψουν όσα νιώθει κανείς απέναντι στην απώλεια παιδιών. Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, η σκέψη μας είναι δίπλα στις οικογένειές τους και στον αβάσταχτο πόνο που βιώνουν στη δοκιμαζόμενη Σάμο. Εκφράζω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια”.

“Σήμερα είναι μια δύσκολη μέρα πρωτίστως για την κοινωνία της Σάμου, αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα”, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτηση του στο Facebook. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ  αναφέρει ότι “δυστυχώς, ο σεισμός που έγινε αισθητός νωρίς το μεσημέρι σε μεγάλο κομμάτι της χώρας μας, αποδείχθηκε φονικός. Δύο νέα παιδιά έχασαν τη ζωή τους και τα λόγια αυτές τις ώρες είναι φτωχά”.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τα βαθιά συλλυπητήρια του στις οικογένειές τους και την ειλικρινή του συμπαράσταση σε όλο το νησί.

“Αυτές τις στιγμές η σκέψη μας δε μπορεί παρά να βρίσκεται στους κατοίκους της Σάμου και της Χίου, που έζησαν τη σημερινή περιπέτεια με το μεγάλο σεισμό. Μια ακόμα φυσική καταστροφή που στοιχίζει ανθρώπινες ζωές. Ειδικά για τα δυο παιδιά που χάθηκαν εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στις οικογένειές τους. Θέλουμε επίσης να εκφράσουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στους κατοίκους των νησιών, την ευχή να είναι καλά στην υγεία τους, αλλά και την ανάγκη τα προβλήματα γρήγορα να ξεπεραστούν και να αντιμετωπιστούν.

Στέλνουμε όμως την αλληλεγγύη μας και στο γειτονικό τουρκικό λαό που από ό,τι φαίνεται υφίσταται εξίσου οδυνηρά τις συνέπειες του σεισμού. Όλα αυτά έρχονται να μας θυμίσουν ότι οι λαοί δεν έχουν τίποτε μεταξύ τους να χωρίσουν, γιατί βιώνουν τα ίδια προβλήματα, τα ίδια βάσανα” ανέφερε σχετικά με το σημερινό σεισμό στη Σάμο ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην αρχή της ομιλίας του στην εκδήλωση – βιβλιοπαρουσίαση για την έκδοση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Η σκέψη και η αγωνία μας είναι απόψε και στις δυο πλευρές του Αιγαίου, αναφέρει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, με ανάρτησή της στο Twitter. “Απέραντη θλίψη για τα δύο αδικοχαμένα παιδιά μας στη Σάμο. Η σκέψη και η αγωνία μας είναι απόψε και στις δυο πλευρές του Αιγαίου. Στην καταστροφή, τα σύνορα και οι διαφορές υποχωρούν. Κουράγιο στους πληγέντες”, αναφέρει η κ. Γεννηματά .

Τα ειλικρινή της συλλυπητήρια εξέφρασε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως για τον τραγικό χαμό των δύο μαθητών στο Βαθύ της Σάμου. “Είμαι συντετριμμένη από τον τραγικό χαμό δύο μαθητών από τον σεισμό της Σάμου. Οι μαθητές ήταν καθ’ οδόν για το σπίτι τους όταν καταπλακώθηκαν από έναν τοίχο. Τα λόγια φτωχά. Οι σκέψεις μας με τις οικογένειες των παιδιών. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια σε οικείους, φίλους, συμμαθητές”, έγραψε στο Twitter η κυρία Κεραμέως.

Συμπαράσταση του Δήμου Αθηναίων

Στη διάθεση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας έθεσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, το μηχανισμό του δήμου για να παράσχει βοήθεια αν απαιτηθεί στους πληγέντες της Σάμου. Αυτό ανακοίνωσε ο ίδιος ο δήμαρχος , πριν λίγο , στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , που είναι σ εξέλιξη . Όπως είπε για το θέμα είχε ήδη σχετική επικοινωνία με τον αρμόδιο υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά .

Επίσης ανακοίνωσε ότι απέστειλε μήνυμα στο δήμαρχο της Σμύρνης εκφράζοντας «την αλληλεγγύη μας αλλά και τη διάθεση μας να στηρίξουμε με κάθε μέσο». Νωρίτερα σ΄ανάρτησή του , στα κοινωνικά δίκτυα , ο δήμαρχος Αθηναίων, ανάφερε ότι «οι τραγωδίες δεν κάνουν διαχωρισμούς. Η αλληλεγγύη μπορεί και πρέπει να ξεπερνά σύνορα και διαχωριστικές γραμμές» . Ολόκληρη η ανάρτηση του δημάρχου Αθηναίων είναι η εξής : «Αυτές τις ώρες στεκόμαστε δίπλα στους Σαμιώτες που βιώνουν την απώλεια ζωών και την καταστροφή. Δεν υπάρχουν λόγια όταν χάνονται δυο νέα παιδιά. Η σκέψη μας και στη Σμύρνη που μετρά τους νεκρούς της. Οι τραγωδίες δεν κάνουν διαχωρισμούς. Η αλληλεγγύη μπορεί και πρέπει να ξεπερνά σύνορα και διαχωριστικές γραμμές. Ο δήμος Αθηναίων συμπαρίσταται όχι μόνο ηθικά, αλλά και έμπρακτα και θέτει τις δυνάμεις του στη διάθεση των ανθρώπων που δίνουν τη μάχη. Αυτές τις ώρες μένουμε ενωμένοι”.

Επίσης την συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους στα θύματα του σεισμού εξέφρασαν και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων στις τοποθετήσεις τους , στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Βαθύτατα συγκλονισμένος ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυνος

“Εκφράζω τη βαθύτατη οδύνη μου για τον αδόκητο χαμό των δύο μαθητών από τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την ακριτική μας Σάμο. Εύχομαι και προσεύχομαι ο Θεός να αναπαύσει τις ψυχές τους και να δίδει παρηγορία και δύναμη στους οικείους τους», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. “Είμαι βαθύτατα συγκλονισμένος. Είθε να μην υπάρξουν άλλες απώλειες ανθρώπινων ζωών και η μεγάλη δοκιμασία των συνανθρώπων μας να λάβει τέλος το ταχύτερο δυνατόν”, τόνισε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Αρχιεπίσκοπος στέκεται αρωγός στους εμπερίστατους αδελφούς μας στη Σάμο και ήδη επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον μητροπολίτη Σάμου Ευσέβιο για να του εκφράσει την αμέριστη συμπαράστασή του. Έθεσε, μάλιστα, στη διάθεση της Ιεράς Μητροπόλεως Σάμου και της Πολιτείας όλες τις δομές του φιλανθρωπικού και κοινωνικού οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή».



Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα