ΑΘΗΝΑ
00:22
|
07.07.2024
Σύμφωνα με τις καταγγελλίες, άνδρες των ΜΑΤ χτύπησαν με γκλοπ το παιδί μετά την αντιφασιστική διαδήλωση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Από χθες το βράδυ, πολίτες και πολιτικοί της αντιπολίτευσης καταγγέλλουν την υπέρμετρη βία της αστυνομίας κατά των διαδηλωτών στην αντιφασιστική διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο Γαλάτσι και – κυρίως – το σοκαριστικό περιστατικό του ξυλοδαρμού – με γκλοπ – ενός πεντάχρονου παιδιού από τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Σύμωνα με μαρτυρίες, μετά την επίθεση της αστυνομίας που οδήγησε 14 διαδηλωτές στο αυτόφωρο κι άλλους τέσσερις στον Ευαγγελισμό με τραύματα στο κεφάλι, κάποιοι από τους συγκεντρωμένους κατέφυγαν σε καφετέρια της περιοχής για να προστατευθούν από τα χτυπήματα των αστυνομικών. Άνδρες των ΜΑΤ τους ακολούθησαν, συνέχισαν να τους χτυπούν κι έφτασαν μέχρι τις τουαλέτες της καφετέριας, όπου βρισκόταν μια μητέρα (πελάτης του μαγαζιού) με το πεντάχρονο παιδί της. Το παιδί χτυπήθηκε με γκλοπ από τους αστυνομικούς, παρά τις φωνές και της διαμαρτυρίες της μητέρας του.

Το περιστατικό δεν έχει επιβεβαιωθεί ούτε και διαψευστεί από την αστυνομία, αλλά ήδη καταγγέλλεται (και) από φορείς της αντιπολίτευσης. Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, έκανε μία ειρωνική ανάρτηση στα social media:

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης, εξέδωσε ανακοίνωη στην οποία κάνει λόγο για “απρόκλητη επίθεση από τα ΜΑΤ” κατά της αντιφαστιστικής συγκέντρωσης, για “όργιο αστυνομικής καταστολής εναντίον συγκεντρωμένων και περαστικών” και για την ανάγκη “να εκδημοκρατιστούν όλα τα σώματα ασφαλείας και να υπάρξει πραγματική λογοδοσία και εμφανή διακριτικά”.

Στο Twitter, από το πρωί της Δευτέρας πρώτο hashtag είναι και πάλι το #Χρυσοχοιδη_παραιτησου, με εκατοντάδες καταγγελτικές αναρτήσεις για το περιστατικό και πολλή ειρωνεία για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα