ΑΘΗΝΑ
06:29
|
20.04.2024
Ζήσαμε ένα θαύμα την 91η ώρα. Μέλη σωστικών συνεργείων έβγαλαν την Αϊντά, ζωντανή, δήλωσε ο δήμαρχος Σμύρνης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο ένα θαύμα πραγματοποιήθηκε από τους διασώστες στα συντρίμμια της Σμύρνης που χτυπήθηκε από τον Εγκέλαδο την Παρασκευή το μεσημέρι, καθώς τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν ζωντανή από τα συντρίμμια την 4χρονη Αϊντά Γκεζγκίν, 4 ημέρες μετά τον σεισμό των 6,7 Ρίχτερ. 

“Ζήσαμε ένα θαύμα την 91η ώρα. Μέλη σωστικών συνεργείων έβγαλαν την Αϊντά, ζωντανή” από τα συντρίμμια, τόνισε ο δήμαρχος της Σμύρνης, Τουντς Σογέρ, μέσω Twitter.

“Μόλις άκουσα τη φωνή της, έβαλα το κεφάλι μου μέσα και μου είπε κύριε, διψάω πολύ… Μετά μαζί με τους άλλους συναδέλφους καθαρίσαμε το χώρο και την βγάλαμε. Άλλωστε ο πατέρας της την παρέλαβε τώρα. Πηγαίνει με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο”, είπε ο Αχμέτ Τσεκ, ένας από τους διασώστες της μικρής.

“Υπήρχε ένα κενό εκεί, αντιληφθήκαμε ότι υπήρχε ζωντανός εκεί. Ήταν ένα κενό δίπλα στον φούρνο, εκεί έμεινε, στο μικρό κενό. Δόξα τον Αλλάχ δεν την έλιωσε, περίμενε μόνο σε εκείνο το κενό. Μόλις μας είδε ήθελε μόνο νερό και αϊράνι. Τίποτα άλλο”, συνέχισε ο Αχμέτ Τσεκ περιγράφοντας το θαύμα της διάσωσης.

“Συνέχεια μιλούσε. Από την πρώτη στιγμή που ήρθαμε σε επαφή μαζί της μέχρι να φύγει με το ασθενοφόρο ήμουν δίπλα της εγώ. Δεν μπορώ να μιλήσω…” λύγισε ο διασώστης.

Ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου είδαν μέλη σωστικών συνεργείων να βγάζουν καταχειροκροτούμενοι το κοριτσάκι από τα συντρίμμια κτηρίου στο προάστιο Μπαϊράκλι, το οποίο υπέστη το βαρύτερο πλήγμα από την ισχυρή σεισμική δόνηση.

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μετέδωσε βίντεο από τη διάσωση της μικρής Αϊντά, μία ημέρα μετά τον απεγκλωβισμό ακόμη δύο παιδιών, μίας 3χρονης και μίας 14χρονης. 

Η μικρή εντάσσεται στη λίστα με τα συνολικά 107 άτομα που έχουν διασωθεί από την Παρασκευή.

Έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο, αλλά δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της.

Νωρίτερα σήμερα η τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων (AFAD) ανακοίνωσε ότι οι νεκροί από τον φονικό σεισμό ανέρχονται πλέον στους 100, ενώ άλλοι 994 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, 147 εκ των οποίων συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα