ΑΘΗΝΑ
15:17
|
20.04.2024

Σε ανάκριση υποβάλλουν, εδώ και μερικές ώρες, οι αυστριακές αρχές 14 άτομα που έχουν συλλάβει ως ύποπτα ή συνδεόμενα με τον 20χρονο Αυστριακό, αλβανικής καταγωγής, […]

Austria's Interior minister Karl Nehammer addresses a press conference on November 2, 2020 in Vienna, following a shooting in the center of the city. - Two people, including one attacker, have been killed in a shooting in central Vienna, police said late November 2, 2020. First gunshots were fired at around 8:00 pm at the Seitenstettengasse in the city's centrally-located first district. (Photo by Joe Klamar / AFP) (Photo by JOE KLAMAR/AFP via Getty Images)
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε ανάκριση υποβάλλουν, εδώ και μερικές ώρες, οι αυστριακές αρχές 14 άτομα που έχουν συλλάβει ως ύποπτα ή συνδεόμενα με τον 20χρονο Αυστριακό, αλβανικής καταγωγής, που εξαπέλυσε το βράδυ της Δευτέρας τρομοκρατική επίθεση στο κέντρο της Βιέννης με αποτέλεσμα το θάνατο τεσσάρων ατόμων και τον τραυματισμό άλλων 22.

Πέρα από τις συλλήψεις των 14 υπόπτων, ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Καρλ Νεχάμερ ανέφερε το μεσημέρι σε συνέντευξη πως ο νεαρός δράστης είχε «ξεγελάσει» το πρόγραμμα «αποριζοσπατικοποίησης» δίνοντας την εντύπωση ότι είχε ενταχθεί ομαλά στην κοινωνία ενώ έκανε το ακριβώς αντίθετο.

Ο Νεχάμερ ανέφερε επίσης πως από την έως τώρα ανάλυση των σκηνών της επίθεσης με βάση το οπτικό υλικό κινητών τηλεφώνων δεν καταγράφονται στοιχεία για την ύπαρξη και δεύτερου δράστη. Υποστήριξε πως ο δράστης εξουδετερώθηκε από την αστυνομία σε διάστημα εννέα λεπτών. Μέλη των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας κλήθηκαν επί τόπου και έδωσαν τέλος στην επίθεση πυροβολώντας και σκοτώνοντας τον άνδρα στις 20.09, δήλωσε ο Καρλ Νεχάμερ καταλήγοντας: «Χωρίς την ταχεία επέμβαση, το περιστατικό θα ήταν ακόμη χειρότερο».

Ο βασικός ύποπτος που σκοτώθηκε από τα πυρά της αστυνομίας είχε φυλακισθεί αφού αποπειράθηκε να ταξιδέψει στην Συρία για να ενταχθεί στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Είχε καταδικασθεί σε φυλάκιση 22 μηνών τον Απρίλιο 2019.

Τον Δεκέμβριο 2019 αποφυλακίσθηκε πρόωρα λόγω του νεαρού της ηλικίας του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα