ΑΘΗΝΑ
08:09
|
04.05.2024

Εκτός νόμου τίθεται η τουρκική υπερεθνικιστική οργάνωση των Γκρίζων Λύκων στη Γαλλία, σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμαμέν. Την πρόθεση της Γαλλίας να απαγορεύσει τους “Γκρίζους […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκτός νόμου τίθεται η τουρκική υπερεθνικιστική οργάνωση των Γκρίζων Λύκων στη Γαλλία, σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμαμέν.

Την πρόθεση της Γαλλίας να απαγορεύσει τους “Γκρίζους Λύκους” είχε κάνει γνωστή προ ημερών ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, , αμέσως μετά τη βεβήλωση μνημείου για τη γενοκτονία των Αρμενίων στο Αρμενικό Κέντρο Μνήμης κοντά στη Λυών.

Άγνωστοι έγραψαν πάνω στον τοίχο του φιλοτουρκικά συνθήματα όπως “Γκρίζοι Λύκοι”, καθώς και τα αρχικά του ονόματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (RTE).

Οι Γκρίζοι Λύκοι στηρίζουν δραστήρια την κυβέρνηση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ η δράση των υποστηρικτών της στη Γαλλία εντάσσεται στην ευρύτερη σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ Παρισιού και Άγκυρας σε Μέση Ανατολή, Ανατολική Μεσόγειο αλλά και νότιο Καύκασο, όπου έγινε ιδιαίτερα ορατή μετά την πρόσφατη ανάφλεξη αποσταθεροποιητικών συγκρούσεων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Η ιδεολογία της οργάνωσης είναι κατά κύριο λόγο ο παντουρκισμός, η ιδέα δηλαδή για την ένωση και κοινή δράση όλων των τουρκικών φυλών και τη συμβίωσή τους σε μια νέα Τουρκική Αυτοκρατορία.

Η οργάνωση έχει διοργανώσει συλλαλητήρια κατά της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων, καθώς και επιθέσεις εναντίον Κούρδων στην Τουρκία αλλά και την Ευρώπη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα