ΑΘΗΝΑ
00:08
|
27.04.2024
Τουρκικές απειλές σε Γαλλία για τη διάλυση των Γκρίζων Λύκων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Τουρκία προειδοποίησε χθες ότι θα “απαντήσει αποφασιστικά” στη Γαλλία σχετικά με τη διάλυση της τουρκικής υπερεθνικιστικής οργάνωσης των Γκρίζων Λύκων, χαρακτηρίζοντας τη συγκεκριμένη απόφαση “πρόκληση”.

“Υπογραμμίζουμε ότι είναι απαραίτητο να προστατεύσουμε την ελευθερία της έκφρασης και της συνάθροισης των Τούρκων της Γαλλίας και ότι θα απαντήσουμε με τον πιο σθεναρό τρόπο σε αυτή την απόφαση”, δήλωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλντ Νταρμαμέν, ανακοίνωσε χθες ότι η τουρκική υπερεθνικιστική οργάνωση των Γκρίζων Λύκων στη Γαλλία, τίθεται εκτός νόμου, κίνηση στην οποία προχώρησε αμέσως μετά τη βεβήλωση μνημείου για τη γενοκτονία των Αρμενίων στο Αρμενικό Κέντρο Μνήμης κοντά στη Λυών και τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν μεταξύ μελών της τουρκικής και της αρμενικής κοινότητας.

Άγνωστοι είχαν γράψει πάνω στον τοίχο του μνημείου φιλοτουρκικά συνθήματα όπως “Γκρίζοι Λύκοι”, καθώς και τα αρχικά του ονόματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (RTE).

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών διέψευσε ότι”υπάρχει οργάνωση αποκαλούμενη Γκρίζοι Λύκοι, λέγοντας πως κάτι τέτοιο είναι “αποκύημα φαντασίας”.

Η διάλυση των “Γκρίζων Λύκων” είναι ένδειξη ότι “η γαλλική κυβέρνηση βρίσκεται πλέον εντελώς υπό τον έλεγχο αρμενικών κύκλων επιρροής”, τονίζει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωσή του.

Σημειώνεται ότι οι Γκρίζοι Λύκοι στηρίζουν δραστήρια την κυβέρνηση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ η δράση των υποστηρικτών της στη Γαλλία εντάσσεται στην ευρύτερη σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ Παρισιού και Άγκυρας σε Μέση Ανατολή, Ανατολική Μεσόγειο αλλά και νότιο Καύκασο, όπου έγινε ιδιαίτερα ορατή μετά την πρόσφατη ανάφλεξη αποσταθεροποιητικών συγκρούσεων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Η ιδεολογία της οργάνωσης είναι κατά κύριο λόγο ο παντουρκισμός, η ιδέα δηλαδή για την ένωση και κοινή δράση όλων των τουρκικών φυλών και τη συμβίωσή τους σε μια νέα Τουρκική Αυτοκρατορία.

Η οργάνωση έχει διοργανώσει συλλαλητήρια κατά της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων, καθώς και επιθέσεις εναντίον Κούρδων στην Τουρκία αλλά και την Ευρώπη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα