ΑΘΗΝΑ
14:24
|
13.07.2024
Στην εντατική το ελληνικό τραγούδι, 250 καλλιτέχνες ζητούν άμεση στήριξη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Είμαστε ήδη στην εντατική” τονίζουν οι Έλληνες δημιουργοί, εκτελεστές και ερμηνευτές, οι οποίοι εκπέμπουν σήμα κινδύνου ζητώντας με ανακοίνωσή τους από την κυβέρνηση, εν όψει του νέου lockdown, να λάβει γενναία μέτρα υπέρ του κλάδου τους που βρίσκεται σε απόλυτο αδιέξοδο.

Επιπλέον διαμηνύουν πως αυτή η ανακοίνωση σηματοδοτεί την έναρξη μιας σειράς ισχυρών δράσεων που θα στοχεύουν στην ικανοποίηση των αιτημάτων τους τα οποία, όπως υπογραμμίζουν είναι απαραίτητα προκειμένου να μπορέσουν να επιβιώσουν με αξιοπρέπεια και να συνεχίσουν το έργο τους.

“Έχουμε χτυπηθεί διαχρονικά από το 2000 και μετά, πρώτα από την κρίση της δισκογραφίας, μετά από την οικονομική κρίση και τώρα από την πανδημία. Η κραυγή αγωνίας μας δεν έχει κομματικό πρόσημο. Πρέπει να καταλάβει όμως η κυβέρνηση, ότι βρισκόμαστε στην εντατική και να πράξει ακαριαία και γενναία και όχι ελλειμματικά και αποσπασματικά” αναφέρει η ανακοίνωσή τους η οποία φέρει περισσότερες από 250 υπογραφές μεταξύ των οποίων και εκείνες των Ελευθερίας Αρβανιτάκη, Ελένης Βιτάλη, Δήμητρας Γαλάνη, Γιώργου Νταλάρα, Χρήστου Νικολόπουλου, Γιάννη Κότσιρα, Νίκου Πορτοκάλογλου οι οποίοι τάσσονται στο πλευρό των συναδέλφων τους που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικλα προβλήματα.

Στην ανακοίνωσή τους επισημαίνεται επίσης ότι ο μουσικός κλάδος είναι ο πιο πληττόμενος με 95% πτώση του τζίρου σε σχέση με πέρσι ενώ αναφέρεται χαρακτηριστικά το παράδειγμα των μουσικών από την Βόρειο Ελλάδα που αναγκάζονται να επιβιώνουν με συσσίτια!

“Αυτές τις δύσκολες ώρες ο Μουσικός Σύλλογος Βόρειου Ελλάδος στηρίζει με συσσίτιο δεκάδες οικογένειες συναδέλφων μας, οι οποίες δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν τα βασικά είδη για να επιβιώσουν” υπογραμμίζουν.

“Εμείς ακόμα περιμένουμε την κυβερνητική απάντηση στην επιστολή που έστειλε σύσσωμο το Ελληνικό τραγούδι (συνθέτες, στιχουργοί, τραγουδιστές, μουσικοί) προς την πολιτεία. Έτσι η ανακοίνωση μας αυτή θα είναι η αρχή μιας σειράς ισχυρών δράσεων ώστε να εισακουστεί η αγωνία μας και να ικανοποιηθούν τα εύλογα και δίκαια αιτήματα μας” καταλήγουν, ενημερώνοντας τους συναδέλφους που θέλουν να υπογράψουν να επισκεφτούν τη σελίδα [email protected].

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ 250 ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΑΜΕΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ( Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ) ΚΕΙΜΕΝΟ…

Posted by Φοίβος Δεληβοριάς/Foivos Delivorias on Thursday, November 5, 2020

Παραθέτουμε ολόκληρη την ανακοίνωση:

ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ Είμαστε ήδη στην «εντατική»: Γενναία μέτρα από την πολιτεία τώρα!

Όσες προσπάθειες έγιναν μέχρι στιγμής από την πολιτεία για στήριξη των δημιουργών, ερμηνευτών και εκτελεστών του Ελληνικού Τραγουδιού δεν φαίνεται να λαμβάνουν υπ’ όψιν, το γεγονός πως έχουμε χτυπηθεί διαχρονικά από το 2000 και μετά, πρώτα από την κρίση της δισκογραφίας, μετά από την οικονομική κρίση και τώρα από την πανδημία.

Η κραυγή αγωνίας μας δεν έχει κομματικό πρόσημο. Πρέπει να καταλάβει όμως η κυβέρνηση, ότι βρισκόμαστε στην εντατική και να πράξει ακαριαία και γενναία και όχι ελλειμματικά και αποσπασματικά.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ο κλάδος μας είναι ο πιο πληττόμενος με 95% πτώση του τζίρου σε σχέση με πέρσι. Δείξαμε μεγάλο ζήλο στην τήρηση των μέτρων στα θέατρα και τους συναυλιακούς χώρους και πιστεύουμε πως δεν έχουμε καμία ευθύνη για την αύξηση της διασποράς του κορονοϊού, σε αντίθεση με άλλες κοινωνικές δομές που προκλητικά παραβίασαν κάθε υγειονομικό μέτρο.

Κι άλλες κατηγορίες εργαζομένων πλήττονται από τα έκτακτα μέτρα της πολιτείας, όμως εμείς βλέπουμε το εισόδημα μας να εξαφανίζεται πλήρως. Αυτές τις δύσκολες ώρες ο Μουσικός Σύλλογος Βόρειου Ελλάδος στηρίζει με συσσίτιο δεκάδες οικογένειες συναδέλφων μας, οι οποίες δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν τα βασικά είδη για να επιβιώσουν.

Θα μπορούσαμε να απαριθμήσουμε δεκάδες ουσιαστικά μέτρα στήριξης που έχουν λάβει ευρωπαϊκές χώρες για να στηρίξουν τους ανθρώπους του πολιτισμού τους, δηλώνοντας έμπρακτα ότι τους σέβονται, τους υπολογίζουν και τους στηρίζουν.

Εμείς ακόμα περιμένουμε την κυβερνητική απάντηση στην επιστολή που έστειλε σύσσωμο το Ελληνικό τραγούδι (συνθέτες, στιχουργοί, τραγουδιστές, μουσικοί) προς την πολιτεία. Έτσι η ανακοίνωση μας αυτή θα είναι η αρχή μιας σειράς ισχυρών δράσεων ώστε να εισακουστεί η αγωνία μας και να ικανοποιηθούν τα εύλογα και δίκαια αιτήματα μας. Ώστε να κατορθώσουμε να επιβιώσουμε αξιοπρεπώς και να επιτελέσουμε και σε αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες το έργο μας, έργο μεγάλης σημασίας για την ψυχική και κοινωνική ισορροπία όλων των συμπολιτών μας.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΨΕΤΕ, ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΣΤΟ [email protected]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα