ΑΘΗΝΑ
21:03
|
18.05.2024
Pfizer και BioNTech αναμένουν ότι θα έχουν παρασκευάσει 50 εκατ. δόσεις του εμβολίου φέτος και 1,3 δισ. το 2021.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι ΗΠΑ και η Ευρώπη είναι έτοιμες να λάβουν τις πρώτες δόσεις του πειραματικού εμβολίου της Pfizer Inc. και της BioNTech SE για τον κορονοϊό.

Οι ρυθμιστικές αρχές και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού εργάζονται για να επιταχύνουν τον έλεγχο ασφαλείας και την αποτελεσματικότητα, καθώς το εμβόλιο, όπως ισχυρίζονται οι εταιρείες, αποδείχθηκε πάνω από 90% αποτελεσματικό στα πρώτα 94 άτομα που μολύνθηκαν από τον νέο κορονοϊό.


Pfizer και BioNTech έχουν, ήδη, συνάψει συμφωνία για 100 εκατομμύρια δόσεις με τις ΗΠΑ και διπλάσιες με την ΕΕ, με οψιόν για αγορά επιπλέον 100 εκατομμυρίων.

Σύμφωνα με το ντιλ η Ευρωπαϊκή ένωση θα πάρει αρχικά 200 εκατ. δόσεις (οψιόν για 100 εκατ.), η Ιαπωνία 120 εκατ. δόσεις, οι ΗΠΑ 100 εκατ. δόσεις (οψιόν για 500 εκατ.) και το Ηνωμένο Βασίλειο 30 εκατ. δόσεις.

Να σημειωθεί ότι Pfizer και BioNTech αναμένουν ότι θα έχουν παρασκευάσει 50 εκατ. δόσεις του εμβολίου φέτος και 1,3 δισ. το 2021.


Η Pfizer δήλωσε ότι θα υποβάλει το εμβόλιο στην Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων για έκτακτη άδεια μόλις λάβει κατά μέσο όρο δύο μήνες δεδομένων παρακολούθησης σχετικά με την ασφάλεια, κάτι που πιθανότατα θα συμβεί την επόμενη εβδομάδα. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ξεκίνησε ήδη μια κυλιόμενη ανασκόπηση του πειραματικού εμβολίου τον περασμένο μήνα.


Την ικανοποίησή της για τα ενθαρρυντικά νέα που προήλθαν από τις εταιρείες Pfizer και BioNTech όσον αφορά στην ανάπτυξη και διανομή του εμβολίου κατά του κορωνοϊού εξέφρασε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
Ανακοίνωσε, δε, ότι η Κομισιόν θα υπογράψει συμβόλαιο μαζί τους για να προμηθευτεί έως και 300 εκατ. δόσεις του εμβολίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα