ΑΘΗΝΑ
10:39
|
19.04.2024
Κανονικά τα delivery. Νέες διευκρινίσεις από τη γ.γ. Πολιτικής Προστασίας για την απαγόρευση κυκλοφορίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Από την Παρασκευή 13 του μηνός τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες (21:00 – 05:00) σε όλη τη χώρα στο πλαίσιο των νέων έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Μετά τις ανακοινώσεις του υφυπουργού Νίκου Χαρδαλιά, η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έδωσε νέες διευκρινίσεις για τη λειτουργία των υπηρεσιών delivery ή take away. Ανακοίνωσε, λοιπόν, ότι τα καταστήματα που παραμένουν ανοιχτά κι εξυπηρετούν μόνο μέσω take away θα κλείνουν από την Παρασκευή στις 20:30.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του κ. Χαρδαλιά διευκρινίστηκε ότι η ατομική άθληση δεν αφορά την άθληση/προπόνηση στο πλαίσιο των αθλητικών σωματείων αλλά αυστηρά και μόνο στην ατομική άθληση σε συνθέσεις έως 3 άτομα και με ισχυρή σύσταση αυτή να πραγματοποιείται κατά προτίμηση κοντά στην οικία των πολιτών. Παράλληλα, ο Υφυπουργός επανέλαβε ότι το κυνήγι και το ψάρεμα δεν επιτρέπονται, καθώς η Επιτροπή των Επιδημιολόγων ομόφωνα απέρριψε το σχετικό αίτημα, βασισμένη τόσο σε επιδημιολογικά αλλά κυρίως σε κριτήρια αποφυγής περιττών μετακινήσεων.

Όσον αφορά την τηλεργασία, ανακοινώθηκε ότι κάθε οργανισμός του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα υποχρεούται από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου να διαθέτει ανά πάσα στιγμή έκθεση που να τεκμηριώνει τη λειτουργία με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό και τους εργαζόμενους που έχουν τεθεί σε καθεστώς τηλεργασίας. “Οι έλεγχοι για την εφαρμογή της τηλεργασίας και των υπολοίπων μέτρων προστασίας στους χώρους εργασίας ήδη έχουν ενταθεί σημαντικά από μικτά κλιμάκια του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς το επόμενο διάστημα”, σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Παράλληλα, ανέφερε ότι ενθαρρύνουν και συστήνουν στους τηλεοπτικούς σταθμούς να προσαρμοστούν στα συγκεκριμένα κριτήρια, μειώνοντας στον απολύτως απαραίτητο αριθμό τους παρουσιαστές εκπομπών και τους προσκεκλημένους που βρίσκονται στο στούντιο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα