ΑΘΗΝΑ
09:37
|
23.04.2024
Ακυρώνει το επιτελείο Τραμπ το πόρισμα της Υπηρεσίας Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας των Υποδομών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Φορείς αρμόδιοι για τη διενέργεια των προεδρικών εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες δηλώνουν ότι δεν υπάρχει “απολύτως καμία απόδειξη για αλλοιώσεις, διαγραφές ή απώλειες ψηφοδελτίων ή ότι σημειώθηκε πειρατεία συστημάτων πληροφορικής που χρησιμοποιήθηκαν στην καταμέτρηση”.

Η κοινή ανακοίνωση πολιτειακών και εθνικών φορέων, αρμόδιων για την ορθή διεξαγωγή της διαδικασίας, ακυρώνει τους ισχυρισμούς του επιτελείου του Ντόναλντ Τραμπ περί “νοθείας” στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. Ανάμεσα στους φορείς είναι η Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας των Υποδομών (CISA), η οποία διοικητικά υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας. “Ήταν οι πιο ασφαλείς εκλογές στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών”, αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της επιτροπής.

Μια ανακοίνωση που εκδόθηκε με αφορμή μια ακόμα ανάρτηση του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στο Twitter, στην οποία ισχυρίστηκε ότι “διαγράφτηκαν” έως και 2,7 εκατομμύρια δικές του ψήφοι. “Μολονότι γνωρίζουμε ότι η εκλογική διαδικασία μας έγινε αντικείμενο διάφορων αβάσιμων ισχυρισμών και εκστρατειών παραπληροφόρησης, μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε πως έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην ασφάλεια και στην ακεραιότητα των εκλογών μας”, επιμένουν οι αρμόδιοι φορείς.

Υπενθυμίζεται ότι ο προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών δεν έχει ακόμα αποδεχθεί την ήττα παρά το γεγονός ότι ο αντίπαλός του Τζο Μπάιντεν έχει πλέον φτάσει στους 290 εκλέκτορες. Ο Μπάιντεν κέρδισε τη μάχη στην Αριζόνα. Είναι η πρώτη φορά μετά το 1996 που η εν λόγω πολιτεία περνάει στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών.

Η άρνηση αυτή περιπλέκει τη διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας στον εκλεγμένο πρόεδρο, ο οποίος θα αναλάβει τα καθήκοντά του την 20ή Ιανουαρίου 2021.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα